Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Γραπτώς ενέκρινε η Νομική Υπηρεσία την παράταση, μέχρι το τέλος του χρόνου, στην ασφαλιστική κάλυψη, από την Κυπριακή Δημοκρατία, της εγγύησης έναντι επαγγελματικής αμέλειας για όλο το προσωπικό του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών.

Με επιστολή την οποία απέστειλε ο ΟΚΥπΥ προς την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών και την οποία και εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, ο Οργανισμός παραθέτει τα συμφωνηθέντα μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με τον χειρισμό απαιτήσεων που αφορούν περιστατικά επαγγελματικής αμέλειας σε δημόσια νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με την επιστολή, «ο ΟΚΥπΥ θα συνεχίσει τις διαδικασίες για εξεύρεση ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία θα ασφαλίσει όλο το προσωπικό του, συμπεριλαμβανομένων και των δημόσιων υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί στον ΟΚΥπΥ το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Ο τέως Υπουργός Υγείας, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ανέλαβε τη δέσμευση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ανανεώσει μέχρι τον Μάρτιο του 2023 εγγύηση έναντι επαγγελματικής αμέλειας όλου του προσωπικού του ΟΚΥπΥ».

Έκτοτε καταγράφηκε βομβαρδισμός επιστολών ένθεν και ένθεν, μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, της Νομικής Υπηρεσίας και του ΟΚΥπΥ.

Τα όσα συμφώνησαν, ωστόσο, δεν ικανοποιούν τους Κυβερνητικούς Ιατρούς οι οποίοι προειδοποιούν με νέα δυναμικά μέτρα.

Με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας ανέφερε ότι, «δεν μας ικανοποιεί γιατί έχει πρώτα απ’ όλα έχει ημερομηνία λήξης. Εμείς δεν πήραμε καμία ενημέρωση επίσημη κανένα πρακτικό από την συνάντηση μας με τον Γενικό Εισαγγελέα, Υπουργού Υγείας, Γενικής Διευθύντριας, ΟΑΥ, ΟΚΥπΥ, συνδικαλιστικές οργανώσεις».  

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, η συντεχνία έχει ήδη προχωρήσει σε τοπικές συνελεύσεις των μελών της, ώστε να είναι πανέτοιμοι εάν χρειαστεί να προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων.