Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιατροι νοσηλευτες νοσοκομειο

Με «παράλυση» των νοσηλευτηρίων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για 24 ώρες προειδοποιούν οι Κυβερνητικοί Ιατροί εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα που τους αφήνει εκτεθειμένους.

Σύμφωνα με επιστολή την οποία και εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 και την οποία απέστειλαν προς τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας οι ιατροί του δημοσίου εδώ και δεκατρείς ημέρες παραμένουν χωρίς επαγγελματική ασφάλιση καθώς η ασφάλιση που τους παρείχε το κράτος τερματίστηκε στις 31 Μαρτίου.

Με βάσει των κανονισμών λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας ο κάθε συμβαλλόμενος πάροχος ή εγγεγραμμένος πάροχος, που σε αυτή την περίπτωση είναι οι γιατροί των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων είναι υποχρεωμένοι να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Επιστολή ΠαΣυΚΙ προς ΟΚΥπΥ

«Επανερχόμαστε στο γνωστό προς εσάς υπό αναφορά θέμα (Επαγγελματική ασφάλιση Ιατρών που εργοδοτούνται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια) και μετά λύπη μας παρατηρούμε την απουσία της οποιαδήποτε ενημέρωσης εκ μέρους σας, παρόλο που το χρονικό περιθώριο Μαρτίου 2023 που εσείς είχατε καθορίσει ως ορόσημο, κατά τη τελευταία συνάντηση με το Γενικό Βοηθό Εισαγγελέα, έχει παρέλθει».

Οι γιατροί είχαν δώσει χρονικό περιθώριο στον ΟΚΥπΥ μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, 7 Απριλίου ώστε ο Οργανισμός να τους ενημερώσει γραπτώς.

Επιστολή ΠαΣυΚΙ προς ΟΚΥπΥ

«Με σαφέστατες απαντήσεις για όλες τις κατηγορίες των Ιατρικών Λειτουργών που εργοδοτούνται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια όσων αφορά την επαγγελματική ασφάλισή τους. Σε αντίθετη περίπτωση η Συντεχνία μας θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για λήψη δυναμικών μέτρων».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ΟΚΥπΥ μας λέχθηκε πως ο Οργανισμός διαχειρίζεται το ζήτημα και πως  αναμένεται να προκύψουν θετικές  εξελίξεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας.