Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πόπη Κανάρη.

Επιστολή με 11 οδηγίες και 4 εισηγήσεις, απηύθυνε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, προς τον ΟΚΥπΥ για αναβάθμιση των υπηρεσιών των Τμημάτων Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των νοσοκομείων. Μιλώντας το Σάββατο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε συγκεκριμένα ότι, «με πρωτοβουλία δική, μου ως Υπουργείο Υγείας, έχουμε έρθει σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ και προσπαθούμε με οδηγίες και εισηγήσεις να βελτιώσουμε τα ΤΑΕΠ».

Πόπη Κανάρη- Υπουργός Υγείας

Έχουν εντοπιστεί αρκετά κενά στα θέματα της εξυπηρέτησης των ασθενών στα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων, άρα πρώτιστο μέλημα μου είναι να δώσουμε μια θετική εικόνα γιατί είναι και η «βιτρίνα» των δημόσιων νοσηλευτηρίων τα ΤΑΕΠ.

Αυτή η «βιτρίνα», σύμφωνα με την ίδια,  δεν ήταν και δεν είναι τόσο καλή όσο αξίζουν τα νοσηλευτήρια με αυτούς τους καλούς γιατρούς και νοσηλευτές που προσπαθούν με τις μέγιστες δυνάμεις να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Σημείωσε πως δεν φταίνε οι γιατροί και οι νοσηλευτές αλλά οι συνθήκες που χρειάζονται βελτιώσεις.

Αιφνιδιαστικές επισκέψεις

Συνεχίζοντας τις αιφνιδιαστικές της επισκέψεις θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη διαφορά και να συγκρίνει την πρώτη της επίσκεψη με τη δεύτερη στα ΤΑΕΠ η Υπουργός Υγείας.

Ήδη όπως είπε, χθες έκανε απρόοπτη επίσκεψη στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας όπου εμφανώς χαρούμενη, είδε βελτίωση.

Στελέχωση στα ΤΑΕΠ

Ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και καιρό τα ΤΑΕΠ Πάφου είναι η υποστελέχωση και σύμφωνα με την κ. Κανάρη, «έληξαν χθες οι αιτήσεις για το ΤΑΕΠ Πάφου και αρχίζουν οι συνεντεύξεις από τη Δευτέρα. Ευχόμαστε ότι πολύ σύντομα θα στελεχωθεί με τον επαρκή αριθμό των ιατρών»

Όσον αφορά το ΤΑΕΠ Παίδων, είπε ότι γίνονται προσπάθειες για στελέχωση του με επιπλέον ιατρούς, όμως υπάρχει μια μικρή δυσκολία γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους παιδιάτρους για το συγκεκριμένο ΤΑΕΠ.

Διαβεβαίωσε όμως, πως θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υπολογίζονταν.