Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το Twitter αφαιρεί τα παλιά «μπλε τικ», άλλοτε διακριτικό εγκυρότητας και αυθεντικότητας. 

Τι κοινό έχουν ο Πάπας, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μπιγιόνσε; Εχασαν από σήμερα και οι τρεις στο Twitter τα μπλε τικ που υπήρξαν σύμβολα αξιοπιστίας κάποτε, μέχρις ότου η πλατφόρμα θέσει σε εφαρμογή την απειλή του Ιλον Μασκ και αφαιρέσει τα «τικ» από όσους δεν πληρώνουν.

To μπλε τικ:

1

Το Twitter άρχισε να αλλάζει γρήγορα εμφάνιση από την στιγμή που οι λογαριασμοί άρχισαν να χάνουν το μπλε «τικ» που είχαν αποκτήσει έπειτα από επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη και με βάση ορισμένους ακόμη όρους πιστοποίησης.

 

1

Ετσι, το «τικ» εξαφανίσθηκε από τους λογαριασμούς γνωστών προσώπων όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μπιλ Γκέιτς, η Λέιντι Γκάγκα, αλλά κυρίως από τους λογαριασμούς χιλιάδων πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και ακτιβιστών. Ακόμη και ο ο ιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, έχασε το «τικ» στον λογαριασμό του.

Στην πλευρά των πολιτικών, πολλοί εκλεγμένοι έχασαν επίσης το μπλε σύμβολο, αν και ορισμένοι από αυτούς  απέκτησαν γκρι «τικ», που προοριζόταν για τους λογαριασμούς κυβερνήσεων και ορισμένων οργανισμών. Είναι η περίπτωση του Κέβιν ΜακΚάρθι, του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

1

 

Σε ποιους θα εμφανίζεται το μπλέ σύμβολο

Πλέον, το μπλε «τικ» δεν υποδεικνύει παρά τους χρήστες που δέχθηκαν να πληρώσουν τα 8 δολάρια κάθε μήνα στον Ιλον Μασκ εξασφαλίζοντας ορισμένα τεχνικά προνόμια και πλεονεκτήματα του Twitter Blue. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Δαλάι Λάμα βρίκονται ανάμεσα σε αυτούς.

«Ξέρω ότι θα με κατακρίνουν που έχω το μπλε τικ, αλλά δεν πειράζει, έχω ανάγκη το κουμπί για να κάνω editing στα tweets μου», έγραψε ο Marques Brownlee, δημιουργός περιεχομένου με 6 εκατομμύρια ακολούθους.

... και όλο αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, έκανε γνωστό σε tweet του ότι «πληρώνει προσωπικά ορισμένες συνδρομές».