Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγρ

O Έλον Μασκ άλλαξε το λογότυπο του Twitter και στη θέση του έβαλε το εικονίδιο ενός σκυλιού ράτσας Shiba Inu, χαρακτηριστικό του κρυπτονομίσματος Dogecoin.

Στον απόηχο της εξέλιξης αυτής, το dogecoin έφτασε να κερδίζει πάνω από 30%. Το Doge έφτασε μέχρι και τα 11 σεντς, από περίπου 8 σεντς πριν την αλλαγή του λογότυπου. Η τιμή του είχε ξεπεράσει για τελευταία φορά τα 10 σεντς τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

rht

Ο Μασκ έχει συχνά διαφημίσει το Doge, υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω κρυπτονόμισμα μπορεί να προσφέρει καλύτερη λειτουργικότητα πληρωμών από το bitcoin (BTC). Τον περασμένο Ιανουάριο, οι Financial Times ανέφεραν ότι το Twitter σχεδίαζε ένα σύστημα, που θα επέτρεπε πληρωμές μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Twitter ανάρτησε μία εικόνα με τον νέο πρωταγωνιστή από το Dogecoin, όπου φέρεται να λέει «αυτή είναι παλιά φωτογραφία» προϊδεάζοντας για την αλλαγή.
 

Λίγο μετά το εικονίδιο του Twitter άλλαξε και εξαφανίστηκε το μπλε πουλί.

«Όπως το είχα υποσχεθεί» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, αναρτώντας μία παλιότερη στιχομυθία με τον χρήστη WSBChairman.

«Χρειάζεται κάποια νέα πλατφόρμα;», αναρωτιόταν ο Μασκ.

«Απλώς αγόρασε το Twitter και αντικατέστησε το logo του πουλιού με το Doge», του απαντούσε ο WSBChairman.

«Χαχαχα, αυτό θα ήταν αρρωστημένο», είχε απαντήσει τότε ο μεγιστάνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ στις 15 Φεβρουαρίου είχε αναρτήσει μία φωτογραφία με το σκύλο ράτσας Shiba Inu γράφοντας στη λεζάντα: «Ο νέος CEO του Twitter είναι καταπληκτικός».

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η αλλαγή.