Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κάμερες σχολεία

Εν αναμονή του Υπουργείου Παιδείας τελεί η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το ζήτημα εγκατάστασης καμερών στα σχολεία. Η ίδια διευκρινίζει πως με τις σωστές ρυθμίσεις το όλο θέμα μπορεί να προχωρήσει, μιας και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υπάρχει τρόπος να διασφαλιστούν.

Στον απόηχο των όσων θλιβερών είδαν το φως της δημοσιότητας κατά την περίοδο του Πάσχα, με λεηλασίες σχολικών χώρων, φωτιές και ανυπολόγιστες ζημιές, το ζήτημα εγκατάστασης καμερών έχει επανέλθει επιτακτικά στο προσκήνιο.

Με παρέμβαση στο «Μέρα Μεσημέρι» η Επίτροπος ανέφερε πως «τώρα είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Με την επιστολή μας στις 06 Φεβρουαρίου ζητήσαμε να διευκρινιστούν κάποια τελευταία θέματα». Φέρνοντας ως παράδειγμα τα ακόλουθα:

  • Ποιος θα διαχειρίζεται το Σύστημα
  • Εκκρεμεί ο καθορισμός ορίου διατήρησης και συλλογής δεδομένων για τις απογευματινές ώρες.
  • Κάποια τεχνικά ζητήματα

Παράλληλα η Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαϊδου διευκρίνισε ότι το Γραφείο της είναι αυτό που ανακίνησε το θέμα πριν από καιρό με γραπτή επιστολή στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, παραδεχόμενη εντούτοις πως από τότε μέχρι σήμερα παρατηρήθηκε μια χρονική καθυστέρηση. Όχι όμως με ευθύνη της Επιτρόπου.

«Εναπόκειται στο Υπουργείο Παιδείας να δώσει τις απαντήσεις για να μπορεί να προχωρήσει όλη αυτή η διαδικασία» σχολίασε καταληκτικά η Επίτροπος.