Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στην κατάσχεση του server, των χάκερ οι οποίοι αποπειράθηκαν να μπουν στα συστήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Κτηματολογίου, προχώρησε η αστυνομία Κύπρου. Ωστόσο δεν φαίνεται να αποτρέπεται η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ανδρέας Αναστασιάδης τονίζοντας ότι η διερεύνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι εξελίξεις συνεχίζονται. 

Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο επόμενος στόχος των χάκερς ήταν δυο ημικρατικοί οργανισμοί και άλλες ιδιωτικές εταιρίες. «Έχουμε ενημερώσει και έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα.»

O κ. Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων χρηστών του Ανοικτού Πανεπιστημίου δεν μπόρεσε να αποφευχθεί και αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων δύο ημερών. «Η Αστυνομία συνεργάζεται στενά με την Europol ώστε να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και να εντοπισθούν οι δράστες.»