Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πλοιο ελλαδα κυπρος

Αρχίζουν από σήμερα οι κρατήσεις θέσεων για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου Ελλάδας, για το καλοκαίρι.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη, το αναβαθμισμένο για φέτος σύστημα κρατήσεων θα ανοίξει αύριο στις οκτώ το πρωί από την ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας  scandro holding ltd.

«Στόχος όλων μας είναι κοινός  είναι η εύρυθμη λειτουργία και βιωσιμότητα  της  θαλάσσια επιβατική σύνδεση κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανη  καταβλήθηκαν  πολλές προσπάθειες  κα θα συνεχίζουμε να καταβάλλουμε  όσες χρειαστεί  ώστε να επιτύχει και φέτος το μεγάλος αυτό εγχείρημα», επισήμανε Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Το πλοίο Νταλίλα το οποίο θα εκτελέσει συνολικά 22 δρομολόγια μετ επιστροφή, θα σαλπάρει φέτος αναβαθμισμένο σε σχέση με πέρσι.

«Θα παρέχεται στους επιβάτες δωρεάν wifi ενώ θα υπάρχουν  καινούργιοι χώροι εστιάσεις, όπως καζίνο,  μίνι μάρκετ το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με είδη πρώτης ανάγκης επιπρόσθετα μεταξύ άλλων έχουν τοποθετηθεί τηλεοράσεις στους κοινόχρηστους χώρους  και σχεδιάζεται εντός των επόμενων εβδομάδων να γίνει ανακαίνιση των τουαλετών και αντικατάσταση της επίπλωσης στον χώρο εστίασης του πλοίου», σημείωσε ο Ηλίας Σούλης, εκ μέρους Scandro Holdings Ltd

Το πρώτο δρομολόγιο από το λιμάνι Λεμεσού αναχωρεί στις 31 Μαΐου, ενώ το πρώτο ιστορικό δρομολόγιο από την Λάρνακα φεύγει στις 29 Ιουλίου.

«Η θαλάσσια σύνδεση της χώρας μας με την Ευρώπη και κατ επέκταση με την υπόλοιπη Ευρώπη  είναι ένα θέμα το οποίο δεν είναι μόνο μια επιλογή  είναι θέμα ζωτική σημασίας », σημείωσε ο Δήμαρχος της Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

«Είμαστε εδώ ενώνοντας δυνάμεις  με την Λάρνακα  και  όχι μόνο στο συγκεκριμένο Ζήτημα  με την σύνδεση με την Ελλάδα αλλά  και σε πολλά αλλά θέματα», υπογράμμισε Εκπρόσωπος του Δημάρχου Λεμεσού, Κρίστης Δημητρίου.

Το φθηνότερο εισιτήριο μετ` επιστροφής από τη Λεμεσό, για τις καμπίνες πρώτης κλάσης, ανέρχεται μαζί με τους φόρους στα 125,98 ευρώ και αφορά τετράκλινη καμπίνα.

Τονίζεται πως οι τιμές, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδας της εταιρείας αναλυτικά, από το λιμάνι της Λάρνακας θα είναι γύρω στα  7 ευρώ πιο φθηνές  λόγω πιο χαμηλών φόρων.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της θαλάσσιας σύνδεσης μετακινήθηκαν 7412 επιβάτες, 2250 οχήματα και 205 κατοικίδια ζώα.