Τηλεόραση Ραδιόφωνο
άδεια οδήγησης.

Έντονες αντιδράσεις από σχολές οδηγών που κατήγγειλαν το σκάνδαλο στο ΤΟΜ Πάφου προκαλούν οι προθέσεις του Τμήματος να επαναφέρει τρεις Λειτουργούς εναντίον των οποίων διερευνώνται σοβαρά αδικήματα, και συγκεκριμένα παρεμβάσεις στο μηχανογραφημένο σύστημα, αλλοιώνοντας αποτελέσματα εξετάσεων.

Οι τρεις Λειτουργοί είχαν τεθεί σε τρίμηνη διαθεσιμότητα, η οποία ανανεώθηκε για άλλους τρεις μήνες, και η οποία εκπνέει στις αρχές Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση του ΤΟΜ είναι να τους επαναφέρει χωρίς να έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι αστυνομικές έρευνες.

Οι πληροφορίες αυτές έφεραν την έντονη αντίδραση ιδιοκτητών σχολών οδηγών, οι οποίοι κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης. Καλούν παράλληλα τις αρμόδιες αρχές να δείξει την δέουσα προσοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς δεν αποκλείεται να διασυρθεί η Κύπρος διεθνώς.

«Εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία»

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών διευκρινίζει σε σχέση με δημοσιεύματα για την επιστροφή των τριών υπαλλήλων του Επαρχιακού Γραφείου Πάφου, οι οποίοι τελούν υπό διαθεσιμότητα, ότι εφαρμόζεται το άρθρο 85 του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου του 1990-2015, το οποίο ορίζει ρητά ότι «η διάρκεια της διαθεσιμότητας στην οποία τίθεται ένας δημόσιος υπάλληλος κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν μπορεί να υπερβεί τους τρεις μήνες, μπορεί όμως να παραταθεί, αν συντρέχει σοβαρός λόγος, για άλλους τρεις μήνες».

Κατά συνέπεια, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος, «μόλις οι τρεις υπάλληλοι εξαντλήσουν την περίοδο των έξι μηνών, όπως περιγράφεται πιο πάνω, και δεδομένου ότι η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσον η Υπηρεσία όσο και οι υπάλληλοι υποχρεούνται να τηρήσουν τις διατάξεις της προαναφερόμενης νομοθεσίας».