Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κοντρόλ τηλεόραση.

Επανέρχεται σταδιακά η μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος ιδιωτικών των σταθμών με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρεθεί η πηγή του προβλήματος. Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Γενικός Διευθυντής της Velister, Νικόλας Παρτασίδης, ανέφερε ότι, αυτή τη στιγμή, είναι έξω τα συνεργία της Velister σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του κράτους και συγκεκριμένα το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών αναζητώντας την αιτία των παρεμβολών.

Όπως είπε, η πηγή δεν έχει βρεθεί όμως έχουν βρει την κατεύθυνση του προβλήματος που οφείλεται σε παρεμβολές από την θάλασσα νότια της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι, προβλήματα στην μετάδοση τηλεοπτικού σήματος αντιμετώπιζαν σχεδόν όλη η επαρχία Λεμεσού ενώ για κάποιες ώρες επηρεαζόταν και η Λευκωσία.

Οι πρώτες ενδείξεις που έδειχναν πως οι παρεμβολές προέρχονταν από τα συστήματα του  Αμερικανικού Πυρηνικού Υποβρυχίου USS San Juan που ναυλοχούσε από την περασμένη Τετάρτη στο Λιμάνι της Λεμεσού δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, καθώς το σκάφος έχει αποπλεύσει από τη Παρασκευή το βράδυ.

Αντίθετα όλες οι ενδείξεις, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους παραπέμπουν σε Ιταλικό πολεμικό το οποίο, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο περιπολεί  μονίμως  στην περιοχή της γεώτρησης της ΕΝΙ στα ανοικτά της Λεμεσού.

«Δεν γίνεται εσκεμμένα»

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Γιώργος Κομωδρόμος, είπε ότι, «οι παρεμβολές δεν είναι ο πομπός που εκπέμπει στην τηλεόραση, δεν είναι αυτές οι συχνότητες που έχουν το πρόβλημα. Είναι οι συχνότητες που συνδέουν τους σταθμούς της Velister μεταξύ τους».

Το σήμα σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανόν να το εκπέμπουν τα πλοία που δικαιούνται να χρησιμοποιούν αυτές τις συχνότητες. «Δεν είναι εσκεμμένα που το κάνουν είναι νόμιμα».

Πρόσθεσε ότι, τις ίδιες συχνότητες, χρησιμοποιούν και άλλες τηλεοπτικές πλατφόρμες και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

 

Επανέρχεται σταδιακά...

«Δείχνει να έχει σχεδόν εξομαλυνθεί η κατάσταση», είπε ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του ΑΝΤ1, Μιχάλης Δάλας, ωστόσο ανέφερε πως, όσοι αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22 200200 για να το αναφέρουν.