Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κοντρόλ τηλεόραση.

Σε ψηφιακές παρεμβολές μεγάλης ισχύος, που παραπέμπουν σε συστήματα που διαθέτουν σύγχρονα  πολεμικά σκάφη, οφείλονται τα προβλήματα στη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος ιδιωτικών σταθμών από την εταιρεία velister, στην πόλη και επαρχία Λεμεσού καθώς σε περιοχές των επαρχιών Λάρνακας και Πάφου.

Από τις παρεμβολές επηρεάζεται και το τηλεοπτικό σήμα του ΑΝΤ1 στις προαναφερόμενες περιοχές.

Τα προβλήματα άρχισαν από χθες και πρωί και συνεχίζονται, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους των επηρεαζόμενων περιοχών. Οι δε πρώτες ενδείξεις πως οι παρεμβολές προέρχονταν από τα συστήματα του  Αμερικανικού Πυρηνικού Υποβρυχίου USS San Juan που ναυλοχούσε από την περασμένη Τετάρτη στο Λιμάνι της Λεμεσού δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, καθώς το σκάφος έχει αποπλεύσει από τη Παρασκευή το βράδυ. Αντίθετα όλες οι ενδείξεις, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους παραπέμπουν σε Ιταλικό πολεμικό το οποίο, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από το Υπουργείο Άμυνας περιπολεί  μονίμως  στην περιοχή της γεώτρησης της ΕΝΙ στα ανοικτά της Λεμεσού.

Όπως εγκύρως πληροφορείται ο Αντ1 το θέμα απασχολεί από χθες το υπουργείο Άμυνας, ενώ από σήμερα ενεπλάκη και το Υπουργείο Εξωτερικών το βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ιταλική Κυβέρνηση.  

Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε τόσο με τον Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Φίλιππο Χατζηζαχαρία, όσο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Ηλεκρονικών Επικοινωνιών,  το οποίο έχει την δυνατότητα να εντοπίσει με σχετική ακρίβεια την πηγή των παρεμβολών.

Ο ΑΝΤ1 σε συνεργασία με την Velister καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα και  να αποκατασταθεί η εκπομπή σήματος. Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 μεταδίδεται κανονικά διαδικτυακά μέσω του www.ant1live.com/webtv  και συνδρομητικά από τις διάφορες πλατφόρμες.