Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χειροπέδες φωτοβολταϊκά

Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε την Κυριακή το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 43χρονου κατοίκου Πάφου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση κλοπής σε βάρος ημικρατικού οργανισμού και συγκεκριμένα της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο  Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, ο 43χρονος συνελήφθη το Σάββατο, δυνάμει δικαστικού εντάλματος που εκδόθηκε εναντίον του μετά από σχετική καταγγελία που έγινε από διευθυντικό στέλεχος της ΑΗΚ στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 43χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος του συγκεκριμένου οργανισμού, φέρεται κατά την περίοδο μεταξύ Ιουνίου 2022 και Μαρτίου 2023, να οικειοποιήθηκε χρηματικό ποσό ύψους 32.427 ευρώ, που προερχόταν από 109 αιτήσεις πελατών του οργανισμού για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Από περαιτέρω εξετάσεις φαίνεται πως ο 43χρονος αποδέχτηκε τις αιτήσεις ωστόσο, αντί να κατατεθεί το ποσό στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, ο ύποπτος φέρεται να εξέδωσε πλαστές αποδείξεις πληρωμής, είπε ο κ. Νικολάου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 43χρονος είναι αυτά της κλοπής από υπάλληλο, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.