Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χειροπέδες φωτοβολταϊκά

Στη σύλληψη 43χρονου υπαλλήλου της ΑΗΚ, προχώρησε το Σάββατο η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 43χρονος φέρεται να οικειοποιήθηκε χρήματα από αιτήσεις πολιτών, που αφορούσαν φωτοβολταϊκά.

Στην καταγγελία προχώρησε η ίδια ΑΗΚ, με την Αστυνομία να προχωρά στην σύλληψη του υπαλλήλου, ο οποίος αναμένεται το πρωί να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Για το θέμα αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, λέγοντας πως «ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και ήδη διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εναντίον του ατόμου αυτού. Παράλληλα έγινε άμεσα καταγγελία στην Αστυνομία η οποία θα ξεκινήσει την ποινική έρευνα με σκοπό την ποινική δίωξη του συγκεκριμένου υπαλλήλου».

Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου, του θέματος θα επιληφθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ, σύμφωνα πάντα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 43χρονος φέρεται κατά την περίοδο μεταξύ Ιουνίου 2022 και Μαρτίου 2023, να οικειοποιήθηκε χρηματικό ποσό, που προερχόταν από αιτήσεις πελατών του οργανισμού.

Εναντίον του εξετάζονται τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.