Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οινη

Ο πρίγκιπας Χάρι ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν όταν έκανε αίτηση για τη βίζα του.

Πηγές από το περιβάλλον του δούκα του Σάσεξ επέμειναν ότι ο Χάρι είχε αναφέρει στους Αμερικανούς αξιωματούχους την αλήθεια για τη χρήση κάνναβης, κοκαΐνης και μαγικών μανιταριών στο παρελθόν όταν έκανε αίτηση για άδεια παραμονής στην Καλιφόρνια.

Ο Χάρι αποκάλυψε στα απομνημονεύματα-βόμβα του Spare ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ψυχαγωγίας, εγείροντας ερωτήματα για το πώς του επετράπη να μπει στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική μεταναστευτική νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους λένε ψέματα σε αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων της απέλασης και της απαγόρευσης υποβολής αίτησης για υπηκοότητα.


Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, οποιοσδήποτε υποβάλλει αίτηση για βίζα για να ζήσει και να εργαστεί στην Αμερική πρέπει να σημειώσει ένα πλαίσιο για να απαντήσει «ναι» ή «όχι» στην ερώτηση: «Είστε ή υπήρξατε ποτέ χρήστης ναρκωτικών ή τοξικομανής;».

Το Heritage Foundation με έδρα την Ουάσινγκτον λέει ότι η αίτηση βίζας του πρέπει τώρα να δημοσιοποιηθεί, ώστε ο Αμερικανός φορολογούμενος να καταλάβει αν ο πρίγκιπας δήλωσε τη χρήση ναρκωτικών.

Ο Δούκας αντιμετωπίζει τώρα αιτήματα για να δοθεί στη δημοσιότητα η αίτηση βίζας του για τις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί αν παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών πριν μεταναστεύσει στην Καλιφόρνια με τη Μέγκαν Μαρκλ το 2020.

Οι αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ έχουν προθεσμία έως τις 12 Απριλίου για να ανταποκριθούν σε αίτημα κορυφαίας αμερικανικής δεξαμενής σκέψης, η οποία επιδιώκει να καθορίσει πώς επιτράπηκε στον Δούκα του Σάσεξ να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες!

O αμερικανικός νόμος ορίζει ότι η παραδοχή χρήσης ναρκωτικών ουσιών απαγορεύει τη χορήγηση βίζας, όπως έγινε και στην περίπτωση της Amy Winehouse και της διάσημης δημοσιογράφου, σεφ και συγγραφέως Nigella Lawson.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνούνται -προς το παρόν- να εκδώσουν την αίτησή του για βίζα, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Πηγή: protothema.gr