Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τφθγθξκ

Απόψεις για τα σημαντικά θέματα της παιδείας, αντάλλαξαν την Τρίτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου και το ΑΚΕΛ, σε συνάντηση τους.  

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι έχει καλωσορίσει τη νέα Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, μαζί με τους συνεργάτες της, στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ.

«Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για τα ζητήματα της παιδείας. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τα ζητήματα αυτά, τα ζητήματα που άπτονται του παρόντος και του μέλλοντος της χώρας μας. Γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι κράτη και κοινωνίες που επενδύουν στην παιδεία, τελικά διασφαλίζουν το μέλλον τους, την πρόοδο και την ευημερία τους», πρόσθεσε.

Άρα, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε ένα σύστημα παιδείας, το οποίο πρώτα απ’ όλα φροντίζει να κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα και ευτυχισμένο παιδί σημαίνει ότι χαίρεται τη ζωή, θέλει να δημιουργήσει και με αυτό τον τρόπο απελευθερώνει τα ταλέντα του, τις δυνατότητες του για να πάει μπροστά.

«Ασφαλώς, είναι πολύ σημαντικό στα ζητήματα της παιδείας να εφαρμόζονται παιδαγωγικές μέθοδοι και πολιτικές και γι’ αυτό υπάρχει τεράστια εμπειρία διεθνώς. Είναι δύσκολα τα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας. Η κ. Μιχαηλίδου έχει να διαχειριστεί πολλά και σημαντικά ζητήματα και κάποια είναι και πιεστικά, όπως είναι το θέμα των εξετάσεων των τετραμήνων, το οποίο έχουμε επίσης συζητήσει», σημείωσε.

Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Στεφάνου, πάντοτε είναι δημιουργικό, ειδικά για τα ζητήματα παιδείας, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει την κ. Μιχαηλίδου ότι πάντοτε με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο θα συζητούν τα ζητήματα.

«Έχω διαβεβαιώσει την Υπουργό ότι η πόρτα του ΑΚΕΛ θα είναι πάντοτε ανοικτή στο Υπουργείο Παιδείας και την Υπουργό, για να συζητήσουμε ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την παιδεία μας. Ασφαλώς αυτός ο διάλογος πολλές φορές βρίσκει έκφραση μέσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα διάφορα ζητήματα τα οποία φέρνει η Κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Στεφάνου ευχήθηκε στην κ. Μιχαηλίδου καλή δουλειά και καλή δύναμη για να ανταπεξέλθει των πολλών προκλήσεων και διακυβευμάτων «που έχουμε στην παιδεία για το καλό των παιδιών μας, της κοινωνίας μας και της χώρας μας».

«Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η κ. Μιχαηλίδου έχει πολλές παραστάσεις από τον χώρο της παιδείας, γιατί προέρχεται από αυτόν και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να απαντήσουμε θετικά στις προκλήσεις», σημείωσε.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Στεφάνου για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαν.

«Η συνάντηση γίνεται όχι μόνο για εθιμοτυπικούς λόγους αλλά και για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων στα σημαντικά θέματα της παιδείας. Έχουμε επεξηγήσει και δώσαμε κάποιες λεπτομέρειες για τις προτεραιότητες του προγράμματος διακυβέρνησης στα θέματα της παιδείας», πρόσθεσε.

Όπως είπε, αντάλλαξαν κάποιες πρώτες απόψεις.

«Για μας είναι πολύ σημαντικός ο διάλογος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κανάλι που ανοίγουμε για επικοινωνία με όλα τα κόμματα που έχουν και θέση στη Βουλή, φυσικά, έτσι ώστε να γίνονται κατανοητές οι θέσεις μας, να τεκμηριώνονται καλύτερα και να παίρνουμε όλοι μαζί όσο γίνεται συναινετικά αποφάσεις για το μέλλον των παιδιών μας», σημείωσε.

Καταλήγοντας, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι τα ζητήματα είναι όντως πολλά, είναι κάποια από αυτά πολύ πιο επείγοντα από άλλα, «αλλά είμαστε εδώ με διάθεση για διάλογο, με διάθεση για συνεργασία και αυτό θα το τηρήσουμε, έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία».