Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σύσκεψη ΑΤΑ

Πρώτο «crash test» για τον νέο Υπουργό Εργασίας, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι με εργοδότες και συντεχνίες για το καυτό ζήτημα της ΑΤΑ.

Η σημερινή συνάντηση πρόκειται για το πρώτο σημαντικό θέμα με το οποίο καλείται να καταπιαστεί ο κ. Γιάννης Παναγιώτου, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Οι δυο πλευρές προσήλθαν στο τραπέζι με τις πάγιες και εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους θέσεις, και επαφίεται στον Υπουργό κατά πόσο θα καταθέσει στο μέλλον μια ενδιάμεση πρόταση. Με το πέρας τη συνάντησης ο κ. Παναγιώτου εξέφρασε ικανοποίηση αφού διέγνωσε επιθυμία και διάθεση για κατάληξη σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία.

Ανέφερε πως η κάθε πλευρά έχει τις δικές της θέσεις και αναγνώσεις επί του θέματος, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί τροχοπέδη σε μια ενδεχόμενη θετική κατάληξη.

«Από πλευράς μου έθεσα το πλαίσιο μέσα από την παράθεση της θέσης της κυβέρνησης, μέσα από την οποία ο θεσμός της ΑΤΑ δεν θα καταργηθεί. Το ποσοστό του 100% δεν μπορεί σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα να αποδοθεί, και η συμφωνία πρέπει να ανανεωθεί» σχολίασε ο Υπουργός.

Δήλωσε παράλληλα ότι άπαντες κατέληξαν σε συμφωνία όπως αποφευχθούν στο επόμενο διάστημα δηλώσεις οι οποίες θα δυναμιτίζουν το κλίμα, ώστε να προστατευθεί η εν εξελίξει συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων. «Όταν θα υπάρχει κάτι ειδικώς ανακοινώσιμο, θα προχωρήσουμε με τις ανάλογες ανακοινώσεις» σημείωσε ο Υπουργός Εργασίας.

Στο ρεπορτάζ οι θέσεις με τις οποίες κατήλθαν στην συνάντηση όλες οι πλευρές