Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κροτίδες

Στο πλαίσιο αξιολόγησης στοιχείων που αφορούσαν την παράνομη εισαγωγή και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κροτίδων και βεγγαλικών, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένη αποθήκη εταιρείας εισαγωγών και μεταφορών στη Λεμεσό. 

Γύρω στις 9.30 το πρωί κατέφθασε στην αποθήκη εμπορευματοκιβώτιο το οποίο ελέγχθηκε στην παρουσία του υπεύθυνου της αποθήκης και διαπιστώθηκε ότι περιείχε δύο μπαλέτα με χάρτινα κιβώτια εντός των οποίων υπήρχαν κροτίδες.

Λίγο αργότερα, κατέφθασε στην αποθήκη αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα. Ο συνοδηγός εισήλθε εντός της αποθήκης και μετά από λίγα λεπτά, έχοντας διάφορα έγγραφα στα χέρια του, επέστρεψε στο αυτοκίνητο και αναχώρησαν.

Το εν λόγω όχημα ανακόπηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ όπου κατά τη διάρκεια του έλεγχου διαπιστώθηκε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 26χρονος ενώ συνεπιβάτες άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 23 ετών, όλοι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με την εισαγωγή του εμπορεύματος μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας ενώ στην κατοχή του 26χρονου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €2,170 ενώ στην κατοχή ενός από τους 23χρονους, εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €12,230 καθώς και 5,235 Τούρκικες λίρες.

Ακολούθησε έρευνα στην πιο πάνω αποθήκη όπου εκφορτώθηκαν δύο μπαλέτα τα οποία περιείχαν συνολικά 303,000 κροτίδες οι οποίες και παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

κροτίδες 2