Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα ο 34χρονος Χρίστος Παύλου από την Λεμεσό ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως, το πρωί της Τετάρτης, στο σπίτι του.

Η οικογένεια του προέβη σε καταγγελία για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια, με τις έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρη Κυριάκου, συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων, ενώ με την ολοκλήρωση της νεκροτομής έχουν παραληφθεί τεκμήρια τα οποία θα σταλούν την Δευτέρα για τις απαιτούμενες επιστημονικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Η νεκροτομή κατέδειξε ότι ο 34χρονος Χρίστος απεβίωσε λόγω ρήξης καρδίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε η οικογένεια του στην αστυνομία, ο άτυχος Χρίστος είχε επισκεφθεί τον προσωπικό του ιατρό διαμαρτυρόμενος για έντονους πόνους στο στήθος και την πλάτη.

Ο ιατρός του συνταγογράφησε φαρμακευτική αγωγή, χωρίς να τον παραπέμψει σε ειδικό καρδιολόγο, με τον 34χρονο να επιστρέφει στο σπίτι του όπου και εντοπίστηκε αναίσθητος την επόμενη ημέρα.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αλλά ήταν ήδη αργά.

«Το αίτημα θα σταλεί την Δευτέρα στον ΟΚΥΠΥ για να οριστεί ιατρικός λειτουργός ο οποίος θα βοηθήσει το ανακριτικό έργο» δήλωσε ο κ. Κυριάκου.

Όπως εγκύρως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό ζήτησε από την πρώτη στιγμή η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Υπουργός επικοινώνησε τόσο με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας όσο και με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, από τους οποίους ζήτησε εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα γεγονότα και σύντομα αναμένεται να έχει ενώπιον της όλα τα στοιχεία.