Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης Αθηνά Μιχαηλίδου

Με ορίζοντα τον Μάιο κινείται η κυβέρνηση αναφορικά με το φλέγον θέμα της νέας μορφής αξιολόγησης των μαθητών. Ήδη η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου σήκωσε μανίκια με στόχο να εξασφαλίσει την μέγιστη σύμπνοια με τους εκπαιδευτικούς εταίρους, με στόχο να εκπονηθεί το νέο σχέδιο για την επόμενη τριετία.

Η κα Μιχαηλίδου φιλοξενήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι», ξεκαθαρίζοντας πως «συζητάμε για μια διαφορετική εξέταση για την επόμενη χρονιά».

Σε σχέση με την νέα χρονιά, η Υπουργός έκανε λόγο για ένα «σύστημα αξιολόγησης των μαθητών μας, ενδιάμεσα και τελικά, με άλλα δεδομένα, με άλλο σχήμα το οποίο ήδη συζητάμε με τους εταίρους μας». Αυτό σύμφωνα με την κα Μιχαηλίδου, προορίζεται για τον Ιούνιο.

Αναφορικά για την φετινή χρονιά και ειδικότερα το Β’ Τετράμηνο, όπου εντός ημερών θα δοθούν στοιχεία, για να βρεθεί μια λύση με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια, αλλά και νομοθετικά να είναι ορθή, για να προκύψουν εν τέλει αλλαγές και διαφοροποιήσεις. 

Επιβεβαίωσε πως αντικείμενο συζήτησης αποτελεί η αναγωγή, η ελάφρυνση της ύλης, η έγκαιρη ενημέρωση, η βοήθεια με τις άλλες μεθόδους, και η αλλαγή της βαρύτητας. «Όλα είναι στο τραπέζι» σχολίασε η Υπουργός.