Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακινητα κυπρος σπιτια

Κώδωνα κινδύνου για την παράνομη κτηματομεσιτεία κρούει προς τους πολίτες το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, καλώντας τους να καταγγέλλουν τους παράνομους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών αναφέρει ότι από τον αριθμό των ενώπιον του καταγγελιών και από τα ευρήματα των ελέγχων των επιθεωρητών του, εντοπίζεται ότι το πρόβλημα προσλαμβάνει, δυστυχώς, διαστάσεις.

Θεωρεί ως εκ τούτου αναγκαία τη συνδρομή των πολιτών – ενδιαφερόμενων αγοραστών, στην καταπολέμησή του, καθώς είναι αυτοί που έρχονται σε άμεση επαφή με τους παράνομους.

«Είναι πολύ σημαντικό», σημειώνει, «οι πολίτες να ζητούν από τα άτομα, τα οποία τους συστήνονται ως κτηματομεσίτες, τα απαραίτητα αποδεικτικά (ετήσια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή επαγγελματική ταυτότητα για το τρέχον έτος) ώστε να μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για αδειούχους κτηματομεσίτες».

«Η επιβεβαίωση των στοιχείων μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα μέσω της ιστοσελίδας του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών», προσθέτει.    

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, αναφέρει ότι «η παράνομη κτηματομεσιτεία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν το επάγγελμα», για να συμπληρώσει ότι «έχουμε κάνει πολλά και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να την αντιμετωπίσουμε».

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό σ’ αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουμε να έχουμε δίπλα μας τους πολίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν ακίνητα. Πρέπει να γνωρίζουν ότι το όλο θέμα τους αφορά άμεσα καθώς ενδέχεται να πέσουν θύματα απατεώνων», προσθέτει.

Καλεί τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι και να ζητούν τα απαραίτητα αποδεικτικά και βεβαίως να μην διστάζουν να καταγγείλουν τους παράνομους.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο το Συμβούλιο προχωρεί και στη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων νομικών και φυσικών προσώπων δικάζονται και καταδικάζονται για παράνομη κτηματομεσιτεία.