Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξφτ

Δραματικές ώρες συνεχίζουν να βιώνουν οι συγγενείς και οι φίλοι της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου και του 23χρονου Κυπριανού Παπαιωάννου, η τύχη των οποίων αγνοείται μετά την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης. 

Προσεύχονται με δάκρυα στα μάτια…

Η Αναστασία απόφοιτη της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , επέβαινε στο τρίτο βαγόνι  του τρένου και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πουθενά στοιχεία που να βοηθούν τις διαδικασίες για εντοπισμό της .

Γείτονες και συγγενείς της 24χρονης Αναστασίας ,με δάκρυα στα μάτια προσεύχονται και ελπίζουν να εντοπιστεί το γελαστό και καλοσυνάτο κορίτσι που είχε πάντοτε μια καλή κουβέντα για όλους, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν.

Ελπίζουμε να έχουμε καλά νέα για την κοπέλα. Ήταν μια πάρα πολύ καλή μαθήτρια στο σχολείο. Ο καθηγητικός σύλλογος είναι συγκλονισμένος. Επικρατεί μια λύπη στο σχολείο.

Πολλά καλή κορούα, έχει από χθες που κλαίω. 


Εξαιρετική  μαθήτρια σε επίδοση και σε ήθος χαρακτηρίζεται από τους καθηγητές της η Αναστασία Αδαμίδου, η οποία φοίτησε στο Α΄ Λύκειο Πάφου. Όνειρο της, σύμφωνα με τον Συντονιστή Λυκειάρχη Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Ανδρέα Ιωσήφ, ήταν να περάσει στη Σχολή Οδοντιατρικής, κάτι που έγινε πραγματικότητα, ενώ μετά την αποφοίτηση της συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα , προκειμένου να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό τίτλο.

Συγκεκριμένα, είπε ότι, «ήμουν εδώ διευθυντής όταν ακόμα η Αναστασία φοιτούσε στο σχολείο μας. Μια τελειόφοιτη μαθήτρια εξαιρετικού ήθους και επιδόσεων. Εξάλλου πέτυχε τους στόχους της ήθελε να σπουδάσει οδοντιατρική, το πέτυχε και συνέβηκε αυτό το γεγονός. Ευχή όλων μας είναι η Αναστασία να έχει αίσιο τέλος και να ανευρεθεί».

Σύμφωνα με συγγενικά της πρόσωπα, η Αναστασία την περασμένη Τρίτη   επέστρεψε από τη Βουλγαρία στην Αθήνα όπου μετέβη  για την ορκωμοσία επιστήθιας φίλης και απ’ εκεί πήρε το τρένο για την Θεσσαλονίκη . Η τελευταία επικοινωνία που είχαν μαζί της , ήταν γύρω στις 11 το βράδυ, μετά την καθυστέρηση του τρένου στα Παλαιοφάρσαλα.  

Δύσκολες ώρες στην κοινότητα του Αυγόρου…

«Από χθες η κοινότητα του Αυγόρου είναι βουβή», είπε ο Κοινοτάρχης, Παναγιώτης Μιχαηλάς.

Αυγόρου, ώρα 12 το μεσημέρι. Μια ολόκληρη κοινότητα αγωνιά.

Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων είναι με τον 23χρονο Κυπριανό Παπαϊωάννου, τον συγχωριανό τους και γιο του ιερέα της κοινότητας, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο τραίνο και από το βράδυ της Τρίτης  και  έκτοτε δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Κοινοτάρχης Αυγόρου- Παναγιώτης Μιχαηλάς

Περιμένει, ελπίζει για το καλύτερο μέλλον για τον Κυπριανό, ο οποίος εχάθηκε, είναι αγνοούμενος γι’ αυτό περιμένουμε και αναμένουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Κυπριανός, φοιτητής νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι το 3ο από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινότητά του, με τους συγχωριανούς του να μιλάνε για αυτόν στην κάμερα του ΑΝΤ1 με τα καλύτερα λόγια.

Κοινοτάρχης Αυγόρου- Παναγιώτης Μιχαηλάς

Ήταν ένα παιδί πολύ καλό, φιλήσυχο, τις ελεύθερες του μέρες τις ώρες που ερχόταν στην κοινότητα ήταν πάνω στην εκκλησία, έψαλλε μαζί με τον πατέρα του.


Πολίτες ανέφεραν στον ΑΝΤ1: 

Έρκεται που μια οικογένεια ιεραρχών. Ο παππούς του ιεράρχης, ο παπάς του ιεράρχης. Αναμένει όλη η κοινότητα ότι εννά βρεθεί ο άνθρωπος. Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει.

Εμαραζώσαμε ούλλοι. Ήταν πολλά καλό μωρό, έψαλλε, ήταν φίλοι με τον άγγονα μου.

Οι ώρες για την κοινότητα, εξαιρετικά δύσκολες, πιο πολύ όμως για την οικογένεια του νεαρού Κυπριανού.

Ο πατέρας του 23χρονου φοιτητή νομικής, ο πατήρ Χριστόδουλος, ιερέας του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλο στο Αυγόρου, βρίσκεται από χθες στη Λάρισα μαζί με τον νονό του Κυπριανού, επίσης ιερέα, ενώ τα άλλα μέλη της οικογένειας παρέμειναν στην Κύπρο και αναμένουν νεότερα.

Κοινοτάρχης Αυγόρου- Παναγιώτης Μιχαηλάς

Οι ώρες εν δύσκολες. Ο πάτερ Χριστόδουλος ο παπάς του εν ο ιερέας του χωρίου τις πιο πολλές φορές τις δύσκολες ώρες συμβουλεύει τους κατοίκους γι’ αυτό ευχόμαστε όλοι ένα καλό αποτέλεσμα για την τύχη του Κυπριανού.

Περιμένουν νέα…

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται έξω από τα Νοσοκομεία στη Λάρισα, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι συγγενείς των αγνοουμένων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, περιμένοντας καρτερικά ένα νέο για τους δικούς τους ανθρώπους. Όποιο και να είναι αυτό.

Ανάμεσά τους και η οικογένεια του 23χρονου Κυπριανού Παπαιωάννου από το Αυγόρου. Ο πατέρας και ο νονός του. Στο πλευρό τους ανελλιπώς ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος και ο Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη. Στην Λάρισα και οι γονείς της Αναστασίας. Χθες κλήθηκαν και έδωσαν δείγμα DNA.

Κυριάκος Κενεβέζος- Πρέσβης ΚΔ στην Ελλάδα 

Πρέπει να είμαστε στο πλάι τους. Ανείπωτος πόνος, ανείπωτη τραγωδία. Και οι 2 οικογένειες βρίσκονται στη Λάρισα και αγωνιούν για τα νέα που αφορούν τα παιδιά τους, τα νεαρά αυτά πλάσματα.


«Έχει γίνει λήψη δείγματος dna, αναμένουμε τα αποτελέσματα αυτής της ψυχοφθόρας διαδικασίας», είπε ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ, Κορνήλιος Κορνηλίου.

Ο πατήρ Χριστόδουλος, ο πατέρας του Κυπριανού βρέθηκε στο σημείο μηδέν της τραγωδίας και ανέπεμψε δέηση προς ανεύρεση του παιδιού του και όλων των υπόλοιπων ανθρώπων που αγνοούνται για 40 και πλέον ώρες.

«Έχω μιλήσει με τον πατέρα του Κυπριανού και όλους που τον συνοδεύουν εδώ. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μήπως αυτή η ελπίδα δώσει κάτι καλύτερο από μια απλή διακρίβωση όσων έχασαν την ζωή τους», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας, Αυγουστίνος Αυγουστή.

Η Κύπρος στο πλευρό της Ελλάδας

Για τις εν εξελίξει έρευνες στο κουφάρι του μοιραίου τρένου και τις προσπάθειες για εντοπισμό των δύο αγνοουμένων από την Κύπρο, ενημερώθηκε ο ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο μετέφερε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του κυπριακού λαού για το δυστύχημα.

Λίγο νωρίτερα ο ΠτΔ, κληθείς να σχολιάσει το τραγικό συμβάν, το χαρακτήριζε μήνυμα προς πάσα κυβέρνηση, περιλαμβανομένης και της δικής του.

«Θα πρέπει να γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες προηγουμένως για να αποφεύγονται τέτοιου είδους τραγικές εξελίξεις», είπε.

Με τις οικογένειες των δύο παιδιών, επικοινώνησε χθες και ο ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος επίσης τηρείται ενήμερος για τις έρευνες και τις εξελίξεις που προκύπτουν.