Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακαμας

Η διαμάχη για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα συνεχίστηκε την επομένη της επίσημης έγκρισής του, έστω και με εξάμηνη αναστολή, μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι». Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής δήλωσε ότι δεν υπάρχει επιστροφή για το Σχέδιο ενώ ο κοινοτάρχης Ίνιας Γιώργος Τσιβικος το χαρακτήρισε έκτρωμα και διερωτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τόση εμμονή για την δημοσίευσή του.

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, αποκάλυψε ότι σήμερα υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων περιοχών, ωστόσο δεν παρευρέθηκε κανείς. Όπως σημείωσε εάν οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων παρευρίσκονταν στην προγραμματισμένη συνάντηση θα τους δινόταν η ευκαιρία να πληροφορηθούν τις νέες ρυθμίσεις του Σχεδίου οι οποίες λήφθηκαν με στόχο να γίνουν αποδεκτές από την τοπική κοινωνία.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «όποιοι και αν θα βρίσκονται στο νέο υπουργικό συμβούλιο, δεν υπάρχει περίπτωση να ανατρέψούν την διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου Ακάμα, αφού το παρόν σχέδιο βρίσκεται σε διαδικασία δημοσίευσης και στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς επιστροφή».
 

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, ο Κοινοτάρχης Ίνιας, Γιώργος Τσιβικος τόνισε ότι το μόνο θετικό από τις τελευταίες εξελίξεις είναι ότι δόθηκε παράταση έξι μηνών για εφαρμογή του σχεδίου. Συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δεσμευτεί ότι δεν θα εξαγγελλόταν το τοπικό σχέδιο Ακάμα εάν δεν να ικανοποιούνταν όλα τα αιτήματα στο μέγιστο βαθμό, κάτι το οποίο δεν τηρήθηκε.

Γιώργος Τσιβικος, Κοινοτάρχης Ίνιας

Προσπαθώ να αντιληφθώ γιατί με τόση εμμονή και επιμονή ο ΠτΔ προχώρησε στην δημοσίευση αυτού του εκτρώματος.