Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακαμας

Το τοπικό σχέδιο Ακάμα το οποίο ολοκληρώθηκε μόλις χθες από το Πολεοδομικό Συμβούλιο υιοθετεί όλες τις υποδείξεις της περιβαλλοντικής αρχής, ανακοίνωσε η Νατάσα Κασπαρή, ανώτερη λειτουργός του Τμήματος Πολεοδομίας, ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κενά και ασάφειες, που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, πριν από την έναρξη υλοποίησης του Σχεδίου.
Όπως είπε, στις εξαιρέσεις είναι ο συντελεστής δόμησης και η μεταφορά του, καθώς και ο νέος θεσμός των επισκέψιμων αγροκτημάτων, με την καταγραφή τους να γίνεται στους επόμενους 4 μήνες.
Τα μέλη της βουλής, εξέφρασαν ανησυχίες, ειδικότερα για τα επισκέψιμα αγροκτήματα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξαφάνιση του τελευταίου φυσικού θησαυρούς της Κύπρου. Ο Νίκος Κέττηρος, βουλευτής του ΑΚΕΛ, χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού ως πρόχειρη.
«Μια βασική πρόνοια, κάτι το οποίο αφορά τους κατοίκους της περιοχής, ήταν τα αντισταθμιστικά μέτρα. Τα αντισταθμιστικά μέτρα δεν έχουν εγκριθεί, δεν έχουν εξεταστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλές ασάφειες, για το μεγάλο θέμα των επισκέψιμων αγροκτημάτων» ανέφερε.
Στη βουλή μεταφέρθηκαν και οι αντιδράσεις των κοινοτήτων σε σχέση με το περιεχόμενο του αναθεωρημένου τοπικού σχεδίου Ακάμα μέσω του Προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων, καθώς οι εμπλεκόμενοι κοινοτάρχες δεν παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος.