Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

Άρχισε η μεταφορά των πρώτων τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες χώρες που χτυπήθηκαν από τους φονικούς σεισμούς της περασμένης Δευτέρας.

Το κύμα βοήθειας από την Κύπρο και όχι μόνο μεγαλώνει συνεχώς καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές εκστρατείες περισυλλογής ειδών πρώτης ανάγκης.

Νωρίς το απόγευμα η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών απέστειλε στις κατοχικές αρχές την ανθρωπιστική βοήθεια την οποία έχει συλλέξει από την περασμένη Κυριακή. 

«Τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε εισφορές, συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης από ντόπιους και τοπικές Οργανώσεις τα οποία και σήμερα φορτώνουμε στα φορτηγά για μεταφορά τους στις τουρκοκυπριακές αρχές οι οποίες και θα τα μεταφέρουν εκεί και όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη», σημείωσε ο Υπεύθυνος Επιχειρήσεων ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Γκάβιν Ρανταλ. 

Η συγκινητική κινητοποίηση των πολιτών με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και με αισθήματα αλληλεγγύης, αγάπης και ανθρωπιάς προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και Συρίας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

«Συνολικά σήμερα μαζέψαμε περισσότερα από 100 κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης, από τα οποία περισσότερα από τα μισά συμπεριλαμβάνουν κουβέρτες, και ¼ από αυτά περιλαμβάνει ρούχα, τα υπόλοιπα περιλαμβάνουν είδη σωματικής υγείας και για μικρά παιδιά. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και καίρια που χρειάζονται επείγοντος στην Τουρκία και Συρία.», επισήμανε ο κ. Ρανταλ. 

Σημειώνεται πως μέχρι και την Παρασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη και η εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Επίτροπο του Πολίτη και την Πολιτική Άμυνα.