Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το πρώτο διερευνητικό ταξίδι στην Αμερική με σκοπό τη συλλογή πληροφόρησης και την προβολή της Κύπρου πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ έκανε λόγο για μια θετική πρώτη εντύπωση.

Ο Υφυπουργός πραγματοποιήσε συναντήσεις σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη με Κύπριους ομογενείς αλλά και ταξιδιωτικούς οργανισμούς με σκοπό την προβολή της νέας εικόνας και ταυτότητας της τουριστικής Κύπρου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποίησε αλλά και στους στόχους του Υφυπουργείου για διείσδυση στην αμερικανική αγορά.

«Εγιναν σημαντικές συναντήσεις με τον ASTA (American Society of Travel Advisors), τον ATTA (Adventure, Travel Trade Association) και τον USTOA (United States Tour Operators Association)», είπε.

Αυτοί οι τρεις σύνδεσμοι, πρόσθεσε, «έχουν μεγάλη σημασία για εμάς, γιατί έχουν σημαντικό αριθμό μελών που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία και μπορούν να μας ανοίξουν την πόρτα της Αμερικής και να βοηθήσουν να αναπτύξουμε με τη σειρά μας σιγά σιγά τη μεγάλη αυτή  αγορά». 

Ο κ. Περδίος σημείωσε ότι το πλεονέκτημα με αυτές τις συνεργασίες είναι ότι «θα βοηθήσουν να διεισδύσουμε στην αμερικανική αγορά». Εξήγησε επίσης ότι «προτεραιότητα είναι η ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης, η Νέα Ιερσέη και η Πενσυλβάνια. Εκεί θα κάνουμε τα πρώτα μας βήματα».

Όπως επεσήμανε ακόμη ο Υφυπουργός, η γνωστή αμερικανική εταιρεία κρουαζιέρας “Royal Caribbean” έχει ήδη ανοίξει περιφερειακό γραφείο για την Ανατολική Μεσόγειο στη Κύπρο, γεγονός που θα συμβάλει στο να δημιουργηθεί αναγνωρισιμότητα στην αμερικανική αγορά.

Με το πέρας της τελευταίας εκδήλωσης στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, ο Υφυπουργός δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως αποκόμισε θετικές εντυπώσεις από αυτό το πρώτο ταξίδι προσέγγισης με την αμερικανική αγορά.

«Είναι θετική η πρώτη μας εντύπωση. Εκείνο όμως που εμείς κρατάμε πάνω απ’ όλα είναι ότι οι Αμερικανοί που είναι πολυταξιδεμένος λαός ψάχνουν κάτι το καινούργιο, κάτι το διαφορετικό στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι η Κύπρος τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα σε αυτή την αγορά είναι θετικό. Έτσι θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε την Κύπρο ως κάτι το καινούργιο και κάτι το διαφορετικό», είπε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε γνωστό εστιατόριο στην Αστόρια, παρουσία πολλών φορέων της Κυπριακής κοινότητας και ομογενών.

Μιλώντας στους ομογενείς λίγο πριν την παρουσίαση για την τουριστική προβολή της Κύπρου, ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στην απόφαση τους να ξενιτευτούν για να χτίσουν μια καινούργια ζωή μακριά από τις οικογένειες τους και τους δικούς τους ανθρώπους. «Αυτό είναι κάτι που το σέβομαι πάρα πολύ γιατί και εγώ είμαι πρόσφυγας. Είναι πολύ σημαντικός και ο ρόλος σας. Είστε οι πρεσβευτές μας στην Αμερική και γι’αυτό είναι σημαντικό που είστε εδώ απόψε», ανέφερε.