Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μάριος Ματσάκης

Δεύτερη καταγγελία για ιατρική αμέλεια ασθενούς φέρνει στο φως ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, αυτή την φορά για 37χρονη γυναίκα στη Λεμεσό. Με γρίπη Β’ η άτυχη γυναίκα, η οποία «έσβησε» λίγες ώρες μετά που πήγε στις Πρώτες Βοήθειες. Με την αστυνομία να διευκρινίζει στο ant1live, πως δεν έχει μέχρι στιγμής ενώπιον της επίσημη καταγγελία.

Ο κ. Ματσάκης φιλοξενήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι» με αφορμή την χθεσινή (24/01) νεκροτομή στη σορό του 66χρονου κυνηγού, όπου ο ίδιος εκπροσώπησε την οικογένεια που καταγγέλλει ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, μετά τη νεκροτομή που διενεργήθη στη σορό της θανούσας, «και στην περίπτωση αυτή θεωρώ ότι υπάρχει θέμα πιθανής ιατρικής αμέλειας. Ήτανε μια νεαρή κοπέλα η οποία είχε υποστεί μια μόλυνση με γρίπη Β΄, και η οποία πήγε στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Εκεί υπήρξε καθυστέρηση να της παρασχεθεί η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, και η κοπέλα απέθανε λίγες ώρες μετά που έφτασε στο νοσοκομείο».

«Είχε υποστεί πνευμονία λόγω ίωσης με Γρίπη Β’» κατέληξε ο κ. Ματσάκης για τη νέα αυτή υπόθεση.

Ο ίδιος απέδωσε το συχνό πλέον φαινόμενο καταγγελιών για θανάτους από ιατρική αμέλεια στο συγκεκριμένο σύστημα Υγείας, με το οποίο όπως ανέφερε καυστικά, «ο ασθενής έχει μετατραπεί σε πελάτη, και η ιατρική έχει μετατραπεί σε επιχείρηση».

Ενώ σε σχέση με την υπόθεση του 66χρονου κυνηγού, μετά την χθεσινή νεκροτομή αποφασίστηκε να ληφθούν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προκαταρκτική του γνώμη είναι ότι υπάρχει θέμα πιθανής ιατρικής αμέλειας.

Ο άτυχος 66χρονος μεταφέρθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο ΓΝ Λεμεσού και ακολούθως σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ, μετά από σοβαρό τραυματισμό στην κνήμη του αριστερού του ποδιού. Εκεί νοσηλευόταν μέχρι προχθές, οπότε και κατέληξε.   

Προ 10ημερου ο άτυχος 66χρονος άρχισε να παρουσιάζει και άλλα προβλήματα υγείας, ενώ το Σάββατο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση χολής.  Με τον ιατροδικαστή να σημειώνει ότι απεβίωσε εξαιτίας επιπλοκών της εγχείρησης της χοληδόχου κύστεως. «Είχε μια σοβαρότατη επιπλοκή, που ήταν σοβαρή αιμορραγία».