Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νοσηλεία ασθενής

Την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λεμεσού άφησε χθες 66χρονος κυνηγός, με το γιο του να περνά λίγο αργότερα το κατώφλι του ΤΑΕ Λεμεσού και να καταγγέλλει ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με την καταγγελία όλα άρχισαν στις 13 Νοεμβρίου ενώ ο 66χρονος κυνηγούσε στο Παραμάλι της Λεμεσού. Σε κάποια στιγμή γλίστρησε, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο του και να τραυματιστεί σοβαρά στην κνήμη του αριστερού του ποδιού. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ακολούθως σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ, όπου και νοσηλευόταν μέχρι χθες, οπότε και κατέληξε.   

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, «φαίνεται να αυτοτραυματίστηκε σε μια εξόρμηση κυνηγιού. Το πρόσωπο αυτό μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μέχρι χθες όπου γύρω στις 7 και 20 ενημερωθήκαμε ότι απεβίωσε ενώ νοσηλευόταν στο συγκεκριμένο νοσηλευτήριο».

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο γιος του 66χρονου, ο Γολγοθάς του πατέρα του άρχισε από το ΓΝ Λεμεσού όπου σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλει η οικογένεια, ο επί καθήκοντι ιατρός τους είχε αναφέρει ότι δεν μπορούσε να αναλάβει την συγκεκριμένη περίπτωση.  

Ο γιος του, Παντελής Γάλλος, ανέφερε ότι

Ο γιατρός που μπορούσε να το είχε κάνει απουσίαζε εκτός Κύπρου. Το επόμενο ήταν να πάμε στο ΓΝ Λευκωσίας, δεν μπορούσαν να το αναλάβουν και μας είπαν τότε πάμε σε ιδιωτική κλινική. Μας παρέπεμψαν σε μια κλινική που απ ότι μας είπαν ανήκει στο ΓεΣΥ  

Σύμφωνα με τον κύριο Γάλλο οι γιατροί του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου τον είχαν διαβεβαιώσει ότι μπορούσαν να περιθάλψουν το τραύμα το οποίο έφερε ο πατέρας του στην κνήμη του αριστερού ποδιού.

Τον πήραμε εκεί. Στην μία βδομάδα θα προχωρούσε άλλη επέμβαση για το ανοιχτό τραύμα, πράγμα που δεν είχε γίνει. Απλά γίνονταν αλλαγές τραύματος. Κάθε δύο μέρες τον υπνώτιζαν ολική υπνώτιση για αλλαγή πληγής. Μέχρι τις 14 του Γενάρη που του είπαν θα του έκαναν εγχείρηση χολής

Σύμφωνα με το γιο του θανόντα, προ 10ημερου ο άτυχος 66χρονος άρχισε να παρουσιάζει και άλλα προβλήματα υγείας, ενώ το Σάββατο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση χολής.

Ξεκίνησε να κάνει ευκοιλιότητες και μετά ταυτόχρονο και αναγούλες και εμετούς. Το Σάββατο το βράδυ τον μετάφεραν στον θάλαμο, και μέχρι το πρωί τον κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, του έκαναν αξονική τομογραφία, και είδαν ότι είχε εσωτερική αιμορραγία, τον ξαναπήραν πίσω στο χειρουργείο αλλά μας είπαν ότι δεν καθάρισαν καλά οι άμμοι από το νεφρό του.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, αποφασίστηκε η αεροδιακομιδή του στο Ισραήλ. Ωστόσο δεν πρόλαβε.

Με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας να δηλώνει ότι «εμείς μετά την καταγγελία από συγγενικό του πρόσωπο προχωρούμε στην διερεύνηση για αδικήματα που ενδεχομένως να υπάρχει κάποια ιατρική αμέλεια. Θα ληφθούν όλοι εκείνοι οι φάκελοι που χρειάζονται και όπως αναφέρει και το πρωτόκολλο θα γίνει συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, να διοριστεί ένας ιατρικός λειτουργός για να υποβοηθήσει το έργο της αστυνομίας».