Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φε

Μετά την Πάφο, σειρά πήρε η Αμμόχωστος.

Πρώτος σταθμός του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου τέλεσε τα εγκαίνια της επέκτασης του δημόσιου νοσηλευτηρίου, της νέας σύγχρονης μονάδας αιμοκάθαρσης και του Κέντρου Μαστογραφίας, συνολικού κόστους πέραν των 3 εκ ευρώ και τα τρία, τονίζοντας πως στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

«Οι νέες προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας που θα παρέχει το Νοσηλευτήριο, όχι μόνο μειώνουν τους χρόνους αναμονής των ασθενών, αλλά ενισχύουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και δικαιούχους περίθαλψης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

«Η ικανοποίηση των ασθενών μας είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση των προσπαθειών για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ», επισήμανε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. 

Επόμενος σταθμός του Προέδρου Αναστασιάδη το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική συμβολή των παραγόντων, μελών και αθλητών του Γ.Σ.Ε στους εθνικούς αγώνες της πατρίδας, και στη μνήμη των στρατεύσιμων της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου και των Ελλαδιτών αξιωματούχων της Φρουράς Αμμοχωστου που έπεσαν μαχόμενοι κατά την τουρκική εισβολή του 1974 ή αγνοούνται.

Το γλυπτό  φιλοτέχνησε ο Φίλιππος Γιαπάνης με τη συνδρομή του Αρχιτέκτονα Άγγελου Σαββίδη.

«Το μνημείο, αποτελεί ύψιστη έκφραση σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς όλους εκείνους που με τη θυσία της ζωής και τον αγώνα τους άνοιξαν τον δρόμο προς την ελευθερία, τη θεμελίωση και προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας », υπογράμμισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

«Η ιδέα του μνημείου  αβίαστα επιβλήθηκε αξιολογώντας την πολυσχιδή  προσφορά του γυμναστικού συλλόγου ΕΥΑΓΟΡΑΣ στους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας  προσφορά που διαπερνά τα 120 χρόνια ζωής του συλλόγου όπως αυτά συμπληρώνονται φέτος», είπε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου. 

Τελευταίος σταθμός του πρόεδρου της δημοκρατίας, ο ποταμός Λιοπετρίου, όπου κατάθεσε το θεμέλιο λίθος για την ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το Νοέμβριο του 2023.

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ανάπλασης του αλιευτικού καταφυγίου αποδεικνύει τη διαχρονική και με συνέπεια στήριξη της Κυβέρνησης στον αλιευτικό τομέα», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

«Το έργο προσδοκούμε  ότι θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες  και λειτουργίες  της παράκτιας ζώνης  και θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομίας της ευρύτερης περιοχής », είπε η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας, Μαρίνα Αργυρού. 

Το κόστος για την ανάπλασης του αλιευτικού καταφυγίου που θα γίνει από την εταιρεία LOIS Builders Ltd,ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας  και την Κυπριακή Δημοκρατία.