Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τετράμηνα

Ευκαιρία για επανεξέταση στις 31 Ιανουαρίου θα έχουν οι 257 μαθητές από τις περίπου εφτά χιλιάδες οι οποίοι αποχώρησαν από τις σχολικές μονάδες μετά την ανακοίνωση για διαρροή της ύλης των Νέων Ελληνικών και την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Στην εξέταση αυτοί θα βρίσκονται και οι υπόλοιποι 66 οι οποίοι απουσίαζαν από την εξέταση δικαιολογημένα.

Αριθμός 257 μαθητών-τριών αντί να συμμετάσχουν στην εξέταση αποχώρησαν κατά το ενδιάμεσο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακόβουλης ενέργειας, το ΥΠΑΝ αποφασίζει κατά παραχώρηση να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους δικαιολογημένα απόντες και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εξέταση κατά την προβλεπόμενη δεύτερη σειρά.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πως τα σχολεία ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα στις 10 και 42 το πρωί της Δευτέρας πως η εξέταση με το πρώτο γραπτό πρέπει να διακοπεί και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δοθεί στους μαθητές το εφεδρικό γραπτό.

Η εξέταση έγινε κανονικά στις 11:30π.μ. και σε αυτή συμμετείχαν 6.781 μαθητές - μαθήτριες σε 63 σχολεία. Οι απουσίες καταγράφονται ουσιαστικά σε τρία μόνο μεταξύ συνόλου 63 σχολείων.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Παιδείας, θα προχωρήσει και σε έρευνα για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες οι μαθητές αποχώρησαν από τα σχολεία τους αντί να συμμετέχουν στην εξέταση.

Λοϊζος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης

Θα τους τιμωρήσουμε και από πάνω για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί και έχουν αντιδράσει οι συγκεκριμένοι μαθητές ως σαν και οι υπόλοιποι να μην έχουν επηρεαστεί. Δηλαδή ότι τους είχαμε από η ώρα 10: 30 ως η ώρα 2:30 κλειδωμένους σε μια τάξη αυτό δεν ήταν θέμα.

Πρωί - πρωί πριν την συνεδρίαση του Υπουργικού Μεγάρου τον λόφο του Προεδρικού Μεγάρου ανηφόρησαν ο Πρόδρομος Προδρόμου και ο Σύμβουλός του Προέδρου για θέματα παιδείας, Γιώργος Σκαλιάς.

Σκοπός η πλήρης ενημέρωση του Νίκου Αναστασιάδη για τα όσα διαδραματίστηκαν μετά και τον σάλο για τη διαρροή των θεμάτων της ύλης του δοκιμίου.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, από καλά επιβεβαιωμένη πηγή ο Υπουργός έθεσε ενώπιον του Προέδρου το σκεπτικό γύρω από τις αποφάσεις για ανάκληση του γραπτού και συνέχιση της εξέτασης με το εφεδρικό γραπτό ενώ παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν τάσσεται υπέρ της ακύρωσης της εξέτασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Σύμβουλος του Προέδρου για τα θέματα Παιδείας, είχε αντίθετη άποψη και τασσόταν στο πλευρό των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για ακύρωση της εξέτασης και καθορισμό νέας ημερομηνίας.