Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ίυ

Η ανάρτηση της 18χρονης Σιαρπέλλας Ορφανού η οποία φοιτά στην Γ’ Λυκείου  συγκλονίζει καθώς περνά τον περισσότερο της χρόνο στο Παιδογκολογικό Τμήμα, αφού πριν από περίπου έξι μήνες διαγνώστηκε με λευχαιμία. Στην ανάρτηση της αναφέρει πως χθες αποφάσισε να παρακαθήσει την εξέταση Νέων Ελληνικών, με απογοήτευση όμως, περιγράφει τα όσα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας μετά και την διαρροή των θεμάτων.

«Ναι! Εγώ αποφάσισα να καθίσω τις εξετάσεις της Α’ σειράς.. αντί για της Β’. Αφού σου δόθηκε η ευκαιρία, γιατί δεν την εκμεταλλεύτηκες; Επειδή βαθιά μέσα μου ήξερα πως δεν θα άντεχα να βρίσκομαι μόνη σε ένα δωμάτιο γράφοντας σε μια κόλλα χαρτί που θα καθορίσει το μέλλον μου. Ξέρετε.. έχω περάσει πολλές ώρες σε ένα δωμάτιο παλεύοντας για το μέλλον μου... το δωμάτιο 7. Μόνο που αυτό το δωμάτιο αντί θρανία, διαθέτει κρεβάτι»

Κάπως έτσι αρχίζει να διηγείται την σημερινή της εμπειρία όταν πήγε να δώσει την εξέταση των Νέων Ελληνικών και ξαφνικά τους ανακοίνωσαν πως… το γραπτό ακυρώνεται.

«Στην αρχή περίμενα να ακούσω πως ήταν μια πλακίτσα. Μετά από 5’ όταν μας δόθηκε το γραπτό της Β’ Σειράς δεν ήταν και τόσο ωραία πλακίτσα. Και τώρα απευθύνομαι σε σένα. Ναι! Σε σένα που η ώρα 9:18 πήρε την απόφαση να στείλεις το μήνυμα. Αγαπημένη, δεν με ενδιαφέρει να μάθω ποια είσαι ή τι σου έχουν τάξει, αλλά θέλω να διαβάσεις το άρθρο μου. Γιατί όταν εσύ νόμιζες πως πέτυχες το στόχο σου, εγώ διάβαζα τις σημειώσεις μου. Τις σημειώσεις που έγραφα ως τα ξημερώματα για να καταφέρω να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ στην εξέταση. Τις σημειώσεις που προσπαθούσα να διαβάσω καθώς το μυαλό μου προσπαθούσε να με κρατήσει ξύπνια από την κούραση». 

Την ίδια ώρα όμως στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα στην καθηγήτρια που διέρρευσε τα θέματα των εξετάσεων, ζητώντας της να μπει έστω και για λίγο στην δική της θέση την στιγμή που πήγε να ανακουφιστεί όταν κατάφερε να τελειώσει το 1/3 του γραπτού.

«Δεν ζητάω να με λυπηθείς. Δεν είμαι για λύπηση. Αλλά θέλω να προσπαθήσεις να μπεις στη θέση μου όταν πήγα να ανακουφιστώ πως κατάφερα να τελειώσω το 1/3 του γραπτού.. όταν ένιωθα τους παλμούς μου όλο και περισσότερο να ρέουν μέσα από τις φλέβες μου από την αδρεναλίνη. Ντροπή! Σε σένα και σε όσους σχετίζονται με αυτό. Γιατί η επιτυχία δεν βρίσκεται στην αντιγραφή αλλά κερδίζεται με κόπους και μέσα από τις αποτυχίες. Και όπως κάθε πράξη έχει και τις συνέπειες της έτσι και εσύ θα υποστείς τις συνέπειες των πράξεων σου!».

Η ανάρτηση της:

 

0-[
ηγ