Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Γέμισαν τα νοσοκομεία: Ασθενείς στη διασπορά λόγω υπερπληρότητας θαλάμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται όλα τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ από τη ξαφνική έξαρση των ιογενών λοιμώξεων και της γρίπης Ά.

Οι επαγγελματίες υγείας βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλο φόρτο εργασίας καθώς παρατηρείται μια ασυνήθιστα αυξημένη ροή ασθενών με γρίπη Άλφα, κρυολόγημα και RSV. 

Χαράλαμπος Χαριλάου- Εκπρόσωπος Τύπου ΟKYπΥ

Έχουμε αρκετή γρίπη Ά τόσο στον παιδικό πληθυσμό όσο και στους ενήλικες. Η Παθολογική και η Πνευμονολογικοί θάλαμοι είναι υπερπλήρεις. Βάζουμε ασθενείς στην διασπορά αυτή την στιγμή για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε, είναι μια υγειονομική κρίση

Απότομη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων παρατηρείται και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπος Χαριλάου και διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι επί του παρόντος διαχειρίσιμη.

Χαράλαμπος Χαριλάου- Εκπρόσωπος Τύπου ΟKYπΥ

Μπαίνουν σε άλλους θαλάμους πέραν από τον παθολογικό και τον πνευμονολογικό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε κάτω από ειδικές συνθήκες, μπαίνουν σε απομόνωση αυτά τα περιστατικά στο τέλος της ημέρας.  Είμαστε στη χειμερινή περίοδο, υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων, πρέπει να αντιμετωπιστούν


Οι ειδικοί προτρέπουν τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που παρατηρήσουν οποιαδήποτε συμπτώματα στα παιδιά τους που ομοιάζουν με αυτά των ιογενών λοιμώξεων, να τα κρατήσουν μακριά από το σχολείο. Και υπενθυμίζουν για τη σημαντικότητα των μέτρων ατομικής υγιεινής.

ΤΑΕΠ Παίδων

Εντός των ημερών αναμένονται ανακοινώσεις για την ημερομηνία λειτουργίας του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για τους μικρούς ασθενείς, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας. 

Υπουργός Υγείας 

Χθες είχα σύσκεψη εδώ στο Υπουργείο Υγείας με τους εμπλεκόμενους για το ΤΑΕΠ Παίδων


Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι πως το ΤΑΕΠ Παίδων δεν αποκλείεται να ανοίξει τις πόρτες του και πριν από το τέλος αυτού του μήνα.