Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΣΥΟΠ

Όρκο για «πίστην εις την πατρίδαν», έδωσαν την Πέμπτη οι Γυναίκες Συμβασιούχοι Οπλίτες της 12ης εκπαιδευτικής σειράς. Η τελετή ορκωμοσίας έγινε στο Στρατόπεδο «Λοχία Λαζάρου Γεωργίου» στη Λάρνακα, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, των πολιτικών και θρησκευτικών αρχών, καθώς και μελών των οικογενειών τους.

Στην Ημερήσια Διαταγή του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, ανέφερε στις Γυναίκες ΣΥΟΠ ότι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανες που έχουν την τιμή να αφιερώσουν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους στην υπηρεσία της Πατρίδας. Παράλληλα, ανέφερε ότι το έργο που αναλαμβάνουν είναι ένας αγώνας υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών, και τις προέτρεψε να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε αυτό εργαζόμενες με αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, ζήλο και πίστη στην αποστολή, εξελίσσοντας συνεχώς τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν απόλυτα στις προσδοκίες της κοινωνίας και της πολιτείας τονίζοντας ότι η δύναμη της γυναικείας τους ψυχής θα λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος των υψηλών ικανοτήτων που απέδειξαν ότι έχουν.

Οι Γυναίκες ΣΥΟΠ, αφού ολοκλήρωσαν τη βασική τους εκπαίδευση, θα παρακολουθήσουν το Σχολείο Μαχητή και ακολούθως, αφού τοποθετηθούν στις Μονάδες, θα συμμετάσχουν στα Ειδικά Σχολεία Ειδικοτήτων, για εξειδίκευση στα οπλικά συστήματα στα οποία θα υπηρετούν.
 

ΣΥΟΠ
ΣΥΟΠ
ΣΥΟΠ
ΣΥΟΠ
ΣΥΟΠ
ΣΥΟΠ
ΣΥΟΠ
ΣΥΟΠ