Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ετ

Μετέτρεψε αεροπλάνο σε σπίτι για να δημιουργήσει έναν δικό του κόσμο σε Boeing. Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, ο 73χρονος Αμερικανός Κάμπελ είχε όνειρο να ζήσει σε αεροπλάνο από την ηλικία των 15 ετών και το κατάφερε.

Πρόκειται για το αεροπλάνο που μετέφερε την σορό του Αριστοτέλη Ωνάση για να ταφεί στην Ελλάδα, μετά τον θάνατό του, το 1975.

Πώς ξεκίνησε όμως η ιστορία; Το 1999 απευθύνθηκε σε μία εταιρεία διάσωσης για να του βρει ένα αεροπλάνο. Έπειτα από αναζήτηση μηνών, η εταιρεία βρήκε το Boeing 727 των 200 θέσεων στην Ελλάδα και ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια για να το αποκτήσει.

ετ

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, το αεροπλάνο πέταξε από την Ελλάδα στο Όρεγκον, ώστε να είναι έτοιμο για τον νέο του ιδιοκτήτη. Εκεί, αφαιρέθηκαν οι κινητήρες και όταν το αεροσκάφος ήταν «κατοικίσιμο», ρυμουλκήθηκε στο οικόπεδο του Κάμπελ, μέσα από τους δρόμους και το κέντρο του Χίλμσπορο. Μια όχι και ιδιαίτερα οικονομική διαδικασία, αφού κόστισε 120.000 δολάρια.

Τα έξοδα όμως δεν σταμάτησαν εκεί.

γρες

Η ανακαίνιση και η διακόσμηση 

Ο 73χρονος ξόδεψε επιπλέον 15.000 δολάρια για να μετατρέψει το αεροπλάνο σε σπίτι. Πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νιπτήρα, ένα φορητό πλυντήριο, ψυγείο και ένα καρότσι σερβιρίσματος από ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο χρησιμοποιεί σαν ντουλάπι για τα τρόφιμά του.

Τα μηνιαία έξοδά του για το «σπίτι» του ανέρχονται σε 370 δολάρια τον μήνα (περίπου 350 ευρώ), καθώς δίνει 220 δολάρια τον μήνα σε φόρους για το ακίνητο και από 100 έως 250 δολάρια τον μήνα για ρεύμα.

Τον περισσότερο χρόνο του, ο Κάμπελ τον περνά επισκευάζοντας παλιούς υπολογιστές και κάνοντας ξεναγήσεις στο αεροπλάνο του.

Πηγή: protothema.gr

γρς
ητερ