Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπίσκοπος

Στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Νέα Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιου.

Εξηγώντας αυτή του την πρόθεση σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο νέος Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή θα έχουν τελειώσει οι γιορτές και θα έχει παρέλθει επίσης η εβδόμη Ιανουαρίου, ημερομηνία των Χριστουγέννων για όσους χρησιμοποιούν το παλαιό ημερολόγιο. «Ως εκ τούτου, αν κάποιο από τα Πατριαρχεία πού επιθυμούν να παραστούν στην ενθρόνιση, χρησιμοποιεί το παλαιό ημερολόγιο, θα μπορεί να παραστεί, δήλωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος» διευκρίνισε.

Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε ότι κύριο μέλημά του είναι τα προβλήματα του λαού τα οποία εν πολλοίς πηγάζουν λόγω της κατοχής, η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού αλλά και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι Επιστήμη και Θεολογία δεν συγκρούονται αλλά συμπορεύονται για να λύσουν τα προβλήματα του ανθρώπου, υποστηρίζοντας ότι η εκκλησία θα μπορεί να αξιοποιήσει την επιστήμη για να φτάσει κοντά στους ανθρώπους.