Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους καταγγελιες

Ξεκάθαρα είναι τα συμπεράσματα της Νομικής Υπηρεσίας για το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, σχετικά με την καταγγελία της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, απάντησε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, στις αντιδράσεις για την απόφαση σε σχέση με την ποινική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού.

« Εκείνα που είχαμε να πούμε τα είπαμε με πολλή καθαρότητα στη δήλωση την οποία δώσαμε στον Τύπο. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα, μέσα στα πλαίσια του Νόμου, να εκφράζει την άποψή του. Τα συμπεράσματα όπως τα αναφέραμε ήταν ξεκάθαρα», επισήμανε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης. 

Σε ανάρτηση του λίγο αργότερα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ανέφερε δύο σημεία τα οποία περιλαμβάνει το πόρισμά του, και τα οποία θέλει να ξεκαθαρίσει, ενώ για τα υπόλοιπα αναφέρει πως δεν θεωρεί δεοντολογικά ορθό να τα σχολιάσει: 

«Στην ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι η κατάληξή μου ήταν πως με βάση το μαρτυρικό υλικό φαινόταν να διαπράχθηκαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (άρθ. 105 ΠΚ, παρ. 1) και συνωμοσίας (άρθ. 373 ΠΚ). Αναφέρεται επίσης ότι δεν έκρινα ότι ο κ. Κατσουνωτός απέβλεπε σε χρηματικό κέρδος από οποιαδήποτε πράξη του», αναφέρει. 

Τα τεκταινόμενα γύρω από το θέμα με τις Κεντρικές Φυλακές και την απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας για μη δίωξη του αξιωματικού της Αστυνομίας κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 «Η Κυβέρνηση δεν έχει να κάνει τίποτε με τον ανεξάρτητο θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

Δημοσιοποίηση του πορίσματος Αιμιλιανίδη ζητούν από τον Γενικό Εισαγγελέα οι δικηγόροι της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε επιστολή για απόσπαση της σε άλλη υπηρεσία.

«Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας στα πλαίσια της διαφάνειας όπως δημοσιοποιήσει το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη ή τουλάχιστον να το παραδώσει στα εμπλεκόμενα μέρη και συγκεκριμένα στις πελάτιδες μας ή τους δικηγόρους τους», επισημαίνουν οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους. 

Οι δύο δικηγόροι της διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού, Αθηνάς Δημητρίου, καλούν επίσης τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη να αναφέρει κατά πόσο δύο δημοσιεύματα με αποσπάσματα του πορίσματος του, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή να τα διαψεύσει.