Τηλεόραση Ραδιόφωνο
casa de mikel

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου καθώς έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Δώρα Κακουράτου. 

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε απέραντη θλίψη σε ολόκληρη την Κύπρο. Η Δώρα Κακουράτου άφησε την τελευταία της πνοή χθες βράδυ σε ηλικία 78 ετών, νικημένη από τον καρκίνο.

Η Δώρα Κακουράτου ίσωςήταν η μόνη Κύπρια ηθοποιός που δεν έκανε ποτέ αίτηση στον ΘΟΚ και η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που ηγήθηκε θιάσου και από τους λίγους ηθοποιούς που σε πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 24 ετών, είχε δικό της θίασο και έκλεισαν άλλα 18 θέατρα καθώς όποτε ανέβαζε παραστάσεις χρειαζόταν η επέμβαση της αστυνομίας για να κατευθύνει τις ορδές του κόσμου που κατέφθαναν απ' όλη την Κύπρο.

Το κοινό της Κύπρου την παρακολουθούσε και σε αρκετές σειρές ανάμεσα τους «Κατωθκιόν της Μαδαρής», «Οι τρεις χάριτες», η υπέροχη Πεζούνα στις «Ιστορίες του Χωρκού», η διαχρονικότερη σειρά της Κυπριακής Τηλεόρασης, «Διπλάρες» σε σενάριο δικό της. Την απόλαυσε επίσης σε επιτυχημένες σειρές του ΑΝΤ1 στις οποίες άφησε το στίγμα της μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες της. Ως Σταυριανή στη σειρά «Την Πάτησα» και ως Μαλού στην «Αίγια Φούξια», την πιο πετυχημένη σειρά της κυπριακής τηλεόρασης. Το 2014, συμμετείχε επίσης και στην τηλεοπτική σειρά του ANT1 "Πρώτη Σταγόνα" ενώ η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 ''Εσύ στον κόσμο σου'' στον ρόλο της Άλμας όπου και πρωταγωνιστούσε.

δωρα κακουρατου

Μία ακόμη ιδιαίτερη στιγμή μαζί με την Δώρα Κακουράτου ζήσαμε και στην πρώτη σεζόν της ψυχαγωγικής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Casa de Mikel» η οποία έκανε ποδαρικό στον Μιχάλη Σοφοκλέους στις πρώτες εκπομπές. Με το χιούμορ που την χαρακτήριζε πήρε τη θέση του Μιχάλη και ξεκίνησε να του παίρνει συνέντευξη.

Δείτε το απολαυστικό απόσπασμα στο πιο κάτω βίντεο: