Τηλεόραση Ραδιόφωνο
α

Δύο συλλήψεις, ένας ακόμη ύποπτος που έχει δηλωθεί ως ελλείπον από τις 6 Δεκεμβρίου και αρκετά τεκμήρια συνθέτουν το παζλ της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ορόκλινη και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 42χρονου και ενός 6χρονου αγοριού.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε σήμερα ο 34χρονος επιχειρηματίας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση του. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Όπως αναφέρθηκε ενώπιον δικαστηρίου ο 34χρονος χθες όταν συνελήφθη βρισκόταν στο επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου για την εκδίκαση άλλης υπόθεσης. 

α

Ξετυλίγεται το κουβάρι 

To κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά και τα όσα ακούστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο,  35χρονος ο οποίος παραμένει άφαντος με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοικτά για το που βρίσκεται, θα λάμβανε αμοιβή για το συμβόλαιο θανάτου που υπογράφτηκε 40 χιλιάδες ευρώ. Αμοιβή, που όπως αναφέρθηκε, θα μοιραζόταν με τον 31χρονο που τελεί υπό κράτηση.  Ενώπιον των ανακριτών υπάρχει μαρτυρία ότι ο 35χρονος εξέφρασε φόβους για τη ζωή του σε συγγενικό του πρόσωπο στο οποίο μάλιστα παρέδωσε  ένα  κινητό τηλέφωνο το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια των ανακριτών. 

Ο 31χρονος σύμφωνα με αρμόδιες πηγές φαίνεται σε νέα θεληματική κατάθεση που έδωσε χθες να ενέπλεξε τον 34χρονο επιχειρηματία στην υπόθεση. 

Σαρωτικές έρευνες...


Σαρωτικές οι έρευνες των αρχών στην Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου σε μία προσπάθεια εντοπισμού του 35χρονου που αναζητείται για την απόπειρα φόνου και την ίδια ώρα να έχει δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από τις 6 Δεκεμβρίου. 

Ο 35χρονος φέρεται να συνδέεται με όχημα που εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας και το οποίο κάποιοι περιέλουσαν με εύφλεκτη ύλη χωρίς όμως να το πυρπολήσουν.

«Γίνονται έρευνες όσον αφορά τον ελλείπον σε συνεργασία με τις Βρετανικές βάσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου προς εντοπισμό του χωρίς όμως να υπάρξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Έχει δηλωθεί ως ελλείπον πριν από δυο ημέρες και η μαρτυρία που εξασφαλίστηκε χθες αναφορικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή του στα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία διερευνούμε της απόπειρας φόνου δηλαδή όπου έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται το πρόσωπο αυτό.», σημείωσε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 


Τα δευτερόλεπτα που οδήγησαν στο λάθος

Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει και το τι έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής και οι δράστες άφησαν πίσω τους τόσα πολλά τεκμήρια.
Αρμόδια πηγή ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως:


-Οι δράστες κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από δύο πολίτες που περνούσαν τυχαία από το σημείο
-Ο οδηγός του οχήματος διαφυγής εγκατέλειψε την περιοχή πριν επιστρέψει ο "εκτελεστής", με αποτέλεσμα αυτός να αναγκαστεί να πετάξει όπλο, κουκούλα και  προσωπίδα  στους θάμνους, και να αρχίσει να τρέχει στον αυτοκινητόδρομο όπου παρελήφθη από δεύτερο πρόσωπο.
-Οτι ο "εκτελεστής" επιχείρησε να σκοτώσει τον 42χρονο με ριπή, με αποτέλεσμα μετά την πρώτη σφαίρα να μην μπορεί να ελέγξει το όπλο.