Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου. Ήδη από χθες δόθηκαν στις ενορίες οι προκαταρκτικοί εκλογικοί κατάλογοι.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο Έφορος Αρχιεπισκοπικών εκλογών, σημειώνοντας ότι όλα κυλούν ομαλά και βάσει προγράμματος, ενώ από τις 18:00 σήμερα θα λειτουργήσει και η διαδικτυακή πλατφόρμα για ενημέρωση των ψηφοφόρων.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Χαριλάου, «η πλατφόρμα θα λειτουργήσει στην σελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου. Θα πηγαίνει εκεί, θα βάζει αριθμό ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης και θα του βγάζει και το εκλογικό του κέντρο. Θα είναι εκεί μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές».

Στην πλατφόρμα ο ενδιαφερόμενος θα μεταβεί σε σύνδεσμο με τίτλο «Μάθε που Ψηφίζεις», για να ενημερωθεί που ψηφίζει, στην Επαρχία, Κοινότητα ή Ενορία, αλλά και στο Εκλογικό Κέντρο.

Εκτός από την πλατφόρμα, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πηγαίνει στην ενορία ή την κοινότητα του, και να ρωτά για το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσει.

Επισημαίνεται πως ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ζητήσει στοιχεία μόνο για το άτομο του. Επιπρόσθετα, εξουσιοδοτημένο άτομο θα μπορεί περιοριστικά και μόνο, να παράσχει πληροφορίες σχετικές μόνο για το άτομο  το οποίο ενδιαφέρεται εάν βρίσκεται στον κατάλογο και για κανένα άλλο τρίτο πρόσωπο, σύμφωνα πάντα και με τις αυστηρές οδηγίες της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου θα λειτουργήσουν 942 εκλογικά κέντρα, και τα οποία έχουν σχεδόν στελεχωθεί.