Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Νέοι καταδρομείς: Παρέλαβαν τα τιμημένα πράσινα μπερέ τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από σκληρή εκπαίδευση, ασκήσεις και πορείες οι νέοι καταδρομείς έλαβαν τα τιμημένα πράσινα μπερέ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μονάδων Καταδρομών στο Σταυροβούνι, ενώπιον εκατοντάδων συγγενών και φίλων των νεαρών λοκατζήδων.

Ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, τους απένειμε τα εύσημα για τη συνειδητή επιλογή τους να υπηρετήσουν τη θητεία τους στις επίλεκτες δυνάμεις.

Χαράλαμπος Πετρίδης

Η ιστορία του ελληνισμού, αλλά και η σύγχρονη πραγματικότητα, μας διδάσκει ότι το πραγματικό πλεονέκτημα δεν έγκειται τόσο στους αριθμούς και στα μεγέθη, αλλά στην ποιότητα του έμψυχου δυναμικού και στο ακμαίο ηθικό του. Το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, μας αποδεικνύει συνεχώς την ποιότητα, τη συνέπεια, τη συστηματικότητα, την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό του

Ακολούθησαν εντυπωσιακές επιδείξεις, όπως αναρριχήσεις και καταρριχήσεις, ασκήσεις ακριβείας και δοκιμασίες στο στίβο μάχης.

Στην Ελληνική Άσκηση έρευνας και διάσωσης "ΑΕΤΟΣ 2022" στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου συμμετείχε την Τετάρτη η Κύπρος. Η άσκηση διεξήχθη σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, υπό τον συντονισμό του Αεροπορικού Τομέα του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Πειραιά.

Πέραν των ελληνικών μέσων, στην άσκηση συμμετείχαν το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Λάρνακας και ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς.

Η συμμετοχή προσωπικού και μέσων σε κοινές ασκήσεις αναδεικνύουν την αγαστή συνεργασία μεταξύ Κυπριακής και Ελληνικής Δημοκρατίας και αποδεικνύουν την ετοιμότητα ανάληψης οποιασδήποτε αποστολής έρευνας διάσωσης όπου αυτό απαιτηθεί.