Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδρέας Μαυρογιάννης Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Θα ασχοληθεί αυτεπάγγελτα, αλλά όχι άμεσα,  με τα όσα, σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας,  αναφέρονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία», η Αρχή κατά της Διαφθοράς. Αυτό διευκρινίστηκε κατά την πρωινή συνάντηση του προέδρου και των μελών της Αρχής, με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, σε συνέχεια της σχετική  επιστολής του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Αρχής Χάρης Πογιατζής αφού σημείωσε πως ακόμα εκκρεμούν τόσο οι κανονισμοί λειτουργίας της Αρχής, όσο και η στελέχωση της, υπέδειξε πως προηγείται η εξέταση των περίπου 20 καταγγελιών που βρίσκονται ενώπιον της.        

Σύμφωνα με τον κ. Πογιάτζη, «τις αντικειμενικές δυσκολίες, έδειξε να αντιλαμβάνεται και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος  αφού επανέλαβε πως η επιστολή του δεν συνιστά καταγγελία εξέφρασε την εκτίμηση πως η Αρχή θα προχωρήσει τελικά στην διερεύνηση, των ισχυρισμών που προβάλλονται στο βιβλίο».

Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, «εναπόκειται πλέον στην Αρχή, να προβεί στις δικές της ενέργειες. αποτελείται από ικανότατους ανθρώπους. Ευελπιστώ ότι θα προχωρήσουν. Είναι και μια ευκαιρία για την αρχή να αποδείξει πως είναι ανεξάρτητη και αντικειμενική»   

Ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε και στις αιχμές που άφησε εναντίον του ο πρόεδρος Αναστασιάδης περί ετεροχρονισμένης ευαισθησίας του.

Ο κ.Μαυρογιάννης μιλούσε, στο πλαίσιο της παρουσίασης των προεκλογικών του προτάσεων για προοδευτικό εκσυγχρονισμό του κράτους και ένα κράτος Δικαίου.  Μεταξύ άλλων εισηγείται:

-Σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής Επιλογής για διορισμούς σε δημόσια αξιώματα

-Θέσπιση κριτηρίων, αλλά και όριο θητειών  για πολιτειακά αξιώματα

-Μεταρρύθμιση της Νομικής Υπηρεσίας και διαχωρισμό της αρμοδιότητας του δημόσιου κατήγορου από τη λειτουργία του νομικού συμβούλου του Κράτους

-Εκσυγχρονισμό και επέκταση του Πόθεν Έσχες

-Υποχρεωτική δήμευση περιουσιακών στοιχείων πρώην και νυν πολιτειακών αξιωματούχων που καταδικάζονται για πράξεις διαφθοράς και διασπάθισης.

-Τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, και έλεγχο των οικονομικών της δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη, «όραμα  μας, είναι να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε μία χώρα όπου η δημοκρατία, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η λογοδοσία είναι αρχές που θα τυγχάνουν σεβασμού και θα εφαρμόζονται από όλους τους φορείς κρατικής εξουσίας και από όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς.» 

«Χρειαζόμαστε ένα κράτος που να υπηρετεί τους πολίτες και αξιωματούχους που θα δίνουν το σωστό παράδειγμα με τις πράξεις και τα έργα τους», υπέδειξε ο κ. Μαυρογιάννης.