Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σκύλος επίθεση

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε γυναίκα 34 χρόνων και η 10χρονη κόρη της, ενώ περπατούσαν στην οδό Ανδρέα Δημητρίου στον Άγιο Δομέτιο. Το κορίτσι υπέστη τραύματα στο χέρι.


Ενώ από την επίθεση δεν γλίτωσε ούτε το μικρόσωμο σκυλάκι, που είχαν μαζί τους μάνα και κόρη, καθώς το μεγαλόσωμα αδέσποτο το τραυματίστηκε θανάσιμα.


«Η αστυνομία διερευνά υπόθεση επίθεσης  και τραυματισμού προσώπων μεταξύ των οποίων και ένα δεκάχρονο κοριτσάκι  καθώς και θανάτωση σκύλου από άλλο αδέσποτο σκύλο. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στην Λευκωσία και καταγγέλθηκε στην αστυνομία  το μεσημέρι της ίδια μέρας.», σημείωσε η Λειτουργός Τύπου της Αστυνομίας , Μαρίνα Χριστοδουλίδου. 
Στο περιστατικό ενεπλάκη γυναίκα πενήντα-πέντε χρόνων, η οποία παρενέβη για να σώσει μάνα και κόρη, και στην προσπάθεια της να απομακρύνει τον σκύλο, αυτός την δάγκωσε επίσης στο χέρι.


Η μητέρα μετέφερε την κόρη της σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο, ενώ η δεύτερη γυναίκα μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επίσης της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.


Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει αδέσποτο σκύλο στην περιοχή, ο οποίος και μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου.
Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για τον σκύλο που επιτέθηκε, διότι οι καταθέσεις που έχει στα χέρια της η Αστυνομία δεν συμφωνούν μεταξύ τους.
Πάντως, μετά από νέες εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση κυκλοφορούσαν δυο σκύλοι παρόμοιας φυλής και χρώματος, με την Αστυνομία να αναζητά τώρα και τον δεύτερο.


Τονίζεται, επίσης, πως αν και αδέσποτος, ο σκύλος που βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας έχει ιδιοκτήτη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και επιστρέφει την Τρίτη.