Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κιβωτός του κόσμου

Την άμεση αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και μάλιστα για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα όπως είναι τα παιδιά που έχουν βρεθεί εκτός της οικογενειακής τους εστίας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών αυτών και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι η προσοχή όλων πρέπει και είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που μένουν στη δομή, τα οποία όπως είπε «πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία εντός της δομής όποια εξέλιξη και αν έχει η υπόθεση αυτή».

Οι καταγγελίες για σεξουαλικές αλλά και σωματικές κακοποιήσεις στην «Κιβωτό» βρέθηκαν στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και ελήφθησαν οι αποφάσεις για την απομάκρυνση του ΔΣ της ΜΚΟ.

Ένταση σε δομή της Κιβωτού στον Κολωνό – Γονείς ζητούσαν πίσω τα παιδιά τους

Την ανάγκη για λύσεις εδώ και τώρα αποδεικνύει και το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Δευτέρας (21/11) σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, με δύο γονείς από τη Συρία να εισβάλουν στο χώρο και να ζητούν πίσω τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς προκάλεσαν και μικρές φθορές στο χώρο και κατήγγειλαν πως τα παιδιά τους βρίσκονταν σε «κλουβί» και τα είχαν υποσιτισμένα.

Η καταγγελία του 19χρονου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από στέλεχος της δομής. Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται ακόμη τρία άτομα από το στενό περιβάλλον του στελέχους της Κιβωτού.

Οι καταγγελίες έχουν λάβει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας. 17χρονος κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού του από τον πατέρα Αντώνιο για να εξαγοράσει τη σιωπή του, καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό κακοποίησης.

Οι μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς, στέρηση φαγητού, απομόνωση και σκληρή παιδική εργασία έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας.

«Μερικά παιδιά που ήταν πιο άτακτα τα χτυπούσαν, τα έπιαναν από το αφτί και τα πετούσαν από τις σκάλες», περιγράφει 19χρονη που ζούσε σε δομή της Κιβωτού.

Πηγή: Cnn.gr