Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την φτωχοποίηση και το Μεταναστευτικό να επηρεάζουν, όχι μόνο την καθημερινότητα τους, αλλά σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, να τους στερούν ακόμη και τα βασικά.

Ως την καλύτερη αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια τα δικαιώματα των παιδιών, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ανθρωπιστικού Τομέα του «Hope For Children», Άντρια Αγκαστινιώτου, η οποία φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Τα δικαιώματα του παιδιού είναι πολύ βασικό να τα γνωρίζουν τα ίδια τα παιδιά» σχολίασε με νόημα η κα Αγκαστινιώτου, αναπτύσσοντας τις δράσεις που αναλαμβάνει ο Οργανισμός τα τελευταία 14 χρόνια, για το καλό και μόνο των παιδιών.

«Ένα από τα μεγάλα προγράμματα μας είναι το Σπίτι του Παιδιού, ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, που τα τελευταία πέντε χρόνια που λειτουργεί έχει εξυπηρετήσει πέραν των 1.600 περιπτώσεων», σχολίασε η κα Αγκαστινιώτου, εστιάζοντας στην συνεργασία που υπάρχει με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Αναφέρθηκε επιπρόσθετα στις παιδικές Στέγες για ασυνόδευτα παιδιά, που τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν εξυπηρετήσει πέραν των 1.800 παιδιών, ενώ υλοποιούνται και βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία, όπου έχουν εκπαιδευτεί πέραν των 300.000 παιδιών κατά την διάρκεια όλων αυτών των δράσεων.

Ειδική μνεία έκανε και για τις τηλεφωνικές γραμμές στήριξης (1466),  όπου παιδιά και οικογένειες τους μπορούν να επικοινωνήσουν για οποιαδήποτε μορφή στήριξης. Έκανε παράλληλα αναφορά και στο «διαβατήριο για τα δικαιώματα σου», μια ενέργεια του Hope For Children, όπου με πολύ φιλική γλώσσα προς τα παιδιά, επεξηγεί τα δικαιώματα τους, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ως προς αυτό έχουν εκδοθεί 60.000 αντίτυπα, τα οποία έχουν ήδη διοχετευθεί στα σχολεία.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί