Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος είναι «η αυτονόητη επιλογή για να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου», τονίζεται σε διακήρυξη φίλων και υποστηρικτών του, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Η απόφαση για υποστήριξη του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου λήφθηκε σε χθεσινοβραδινή συγκέντρωση φίλων στην κατάμεστη Αίθουσα Διαλέξεων «Χρύσανθος Α’», στην οποία παρευρέθηκαν  εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, με διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο και από κάθε γωνιά της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη της Ομάδας, η οποία αναρτήθηκε ιστοσελίδα της (lemesouathanasios.com), «η επί μισό περίπου αιώνα συνεχής εκκλησιαστική διακονία και εμπειρία του», αλλά «και η καθημερινή απευθείας επαφή με τους πιστούς, καθώς και τα βιώματα κοντά σε φωτισμένους Πατέρες και Γέροντες, αναδεικνύουν τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο ως τον πνευματικό φάρο και οδηγό για όλους μας.»

Σημειώνεται συναφώς ότι ο Λεμεσού Αθανάσιος έχει επιδείξει «αξιοθαύμαστο και πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο σε μία από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιφέρειες της Κύπρου»:

•             καθοδηγώντας πνευματικά χιλιάδες πιστούς στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό

•             εφαρμόζοντας με επιτυχία τη διοικητική αναδιάρθρωση και την οικονομική εξυγίανση της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

•             διευρύνοντας τις δυνατότητες και το έργο της τοπικής Εκκλησίας  

•             υποστηρίζοντας εμπράκτως και ποικιλοτρόπως τις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας 

•             δίνοντας έμφαση στην καθοδήγηση και στην υποστήριξη της νεολαίας μας

•             αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Επισημαίνεται ακόμη ότι σε μια εποχή όπου «ο διαχρονικός και ζωντανός λόγος και εμπειρία της Εκκλησίας, είναι η μόνη λύση και διέξοδος μπροστά στη συνθηματολογία και τα ψεύτικα λόγια της εποχής μας (…) ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δύναται να δώσει νέα ώθηση στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας μας, να αναζωογονήσει τον πνευματικό της λόγο και να εργαστεί κατά της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των προβλημάτων της νεολαίας. Να αγωνιστεί υπέρ της προστασίας του θεσμού της οικογένειας, των ευάλωτων ομάδων, του περιβάλλοντος, αλλά και υπέρ της εθνικής επιβίωσης μας στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας».

Καταληκτικά, η Ομάδα Στήριξης του Λεμεσού Αθανάσιου υπογραμμίζει ότι «η ανάδειξη του στην ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου, θα σημάνει μία νέα εποχή για τα εκκλησιαστικά δρώμενα: μία εποχή αγάπης και προσφοράς προς τον άνθρωπο.

Αγάπης που εκδηλώνεται όχι ως ένα απλό συναίσθημα, αλλά ως ο ίδιος ο Θεάνθρωπος, αγκαλιάζοντας την Εκκλησία, τον Άνθρωπο, την Κτίση.

Αγάπης που εκφράζεται όχι μόνο λεκτικά, μέσα από λόγια και κηρύγματα, αλλά και έμπρακτα, με έργα και συνεχή διακονία.

Αγάπης που αντλεί δύναμη από τις μακραίωνες εκκλησιαστικές παραδόσεις μας και διαχέεται στη σύγχρονη κοινωνία, μεταλαμπαδεύοντας σε όλους αλλά πρωτίστως στα παιδιά και τους νέους μας την Αλήθεια του Ευαγγελίου».