Τηλεόραση Ραδιόφωνο
['πο

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαμηνύει πως τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να έχουν αντισώματα κατά του κορωνοϊού, οι πολίτες ανησυχούν αφού βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με τη γρίπη και τον κορωνοϊό ενόψει Χειμώνα.

Ανησυχία προκαλεί στην Κύπρο και τους ειδικούς, το κοκτέιλ ιώσεων, δεδομένου ότι οι επιδημιολογικοί δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να παρουσιάζουν αύξηση.

Το στοίχημα για τη χειμερινή περίοδο παραμένει για άλλη μια χρονιά η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού στο διπλό μέτωπο κορωνοϊού - γρίπης.

Ελισάβετ Κωνσταντίνου- Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών

Σε επίπεδο ECDC υπάρχει κάποια ανησυχία και κάποια εγρήγορση έχουμε ακολουθήσει αυστηρά τις συστάσεις του ECDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία

Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Υγείας επικεντρώνεται στον εμβολιασμό των ατόμων άνω των εξήντα ετών με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που ανταποκρίνονται στις νέες υπό – παραλλαγές.  

«Αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι ο κόσμος δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον για να εμβολιαστεί και αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι να κινητοποιήσουμε την κοινωνία στο να φροντίσει να λάβει το εμβόλιο του covid-19», ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου.

Στην Κύπρο τη δεδομένη στιγμή συνεχίζουν να επικρατούν οι υπό-παραλλαγές ΒΑ4 και ΒΑ5 ενώ τα περιστατικά της BQ1 είναι επί του παρόντος μεμονωμένα.