Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φαρμακειο

Ασυμβίβαστο για άλλο ένα μέλος του ΔΣ του ΟΑΥ εντόπισε η αρμόδια επιτροπή διερεύνησης ασυμβιβάστου.

Πρόκειται για την Αναστασία Χριστοδουλίδου, η οποία εκπροσωπεί το Υπουργείο Υγείας στον Οργανισμό.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, Ηλιάνα Νικολάου

Ήταν ένα μέλος που προέκυψε στην ακρόαση που είχαμε καλέσει τα μέλη εκεί περίπου στην ίδια βάση όπως ο κ. Θωμάς Αντωνίου, ο σύζυγος ήταν εισαγωγέας μηχανημάτων

Στην κατάθεσή της ενώπιον της Επιτροπής η κ. Χριστοδουλίδου ανέφερε ότι ο σύζυγός της είναι εισαγωγέας μηχανημάτων για κλινικά εργαστήρια και συνεργάτης με εργαστήρια που είναι πάροχοι υπηρεσιών προς το ΓεΣΥ.

Όπως ανέφερε η κα Νικολάου

Είχε θέμα συμφέροντος να το θέσω νομικά. Ήταν απλά το συμφέρον

Το Υπουργείο Υγείας δεν ήταν ενήμερο για την επαγγελματική ιδιότητα του συζύγου της κυρίας Χριστοδουλίδη, ξεκαθαρίζει ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα

Εγώ δεν ήμουν ενήμερος για το συγκεκριμένο θέμα, θα αντικατασταθεί άμεσα ο εκπρόσωπος και θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα

Ανακούφιση για το γεγονός ότι από έτερο πόρισμα δεν προκύπτει ασυμβίβαστο για τους εκπροσώπους των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ στον Οργανισμό, δηλώνουν η πρόεδρος της επιτροπής διερεύνησης ασυμβιβάστου και ο Υπουργός Υγείας.

«Εκείνο που μας προβλημάτισε ήταν η δήλωση και των 2 ότι διατηρούν φαρμακεία, τα οποία φαινόταν ότι μπορεί να συνιστούσαν ότι παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας. Στην εξέλιξη όμως διεφάνη ότι δεν υπάρχει αυτό το πράγμα γιατί τα φαρμακεία αυτά λειτουργούν για τα μέλη τους και οι μόνοι που έχουν οφέλη είναι τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Άρα δεν μας απασχόλησε περισσότερο», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, Ηλιάνα Νικολάου.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «νιώσαμε ανακούφιση για αυτή την απόφαση, γιατί ακούγονταν αρκετά το τελευταίο διάστημα. Πιθανόν να  υπήρχαν προβλήματα με εκπροσώπους των ασθενών ή των συντεχνιών και πιθανόν θα έπρεπε να αλλάξουμε το νόμο, ένα πράγμα που δεν θα θέλαμε να το κάνουμε τη συγκεκριμένη στιγμή».

Υπό διερεύνηση είναι δύο ακόμη καταγγελίες και σύντομα η ΕΔΑ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Ενώ να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας έγιναν μετά από ανοικτό διάλογο με μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τον οποίο διοργάνωσε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.

Με τον πρόεδρο του, Ηλία Δημητρίου να δηλώνει ότι

Βγαίνει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα για όλους μας. ότι το ΓεΣΥ ήρθε για να μείνει, είναι ευλογία για τον τόπο και εμείς ως εθελοντικό κίνημα θα το στηρίξουμε

Στον διάλογο συμμετείχαν 100 Μη Κυβερνητικές οργανώσεις.