Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μπαλκόνια Λεμεσός

Δήμος Λεμεσού και κατασκευαστική εταιρεία που ανέλαβε την υποστύλωση και συντήρηση της πολυκατοικίας επί του παραλιακού μετώπου, έπιασαν δουλειά και απέκοψαν όλα τα επικίνδυνα μπαλκόνια στη βάση των οδηγιών του δημοτικού μηχανικού.

Η αποκοπή των επικίνδυνων μπαλκονιών, αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το πρώτο μέτρο έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υποστύλωση των υπολοίπων, αλλά και στη συντήρηση της πολυκατοικίας, η οποία εμπίπτει στις 100 καταγεγραμμένες ως επικίνδυνες από το δήμο Λεμεσού.

«Είναι μια από τις καταγεγραμμένες ως επικίνδυνες πολυκατοικίες, που έχουμε λάβει και μέτρα. Γινόταν μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσουν εργασίες, καταφέραμε μετά από πολύ κόπο, με μελέτη που έκανε ιδιώτης συνάδελφος μηχανικός. Ξεκίνησαν και οι εργασίες όπως φαίνεται, ξεκίνησε και η υποστύλωση και η τοποθέτηση σκαλωσιών, δεν πρόλαβαν προφανώς», ανέφερε ο Δημοτικός μηχανικός, Αντώνης Χαραλάμπους.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως τα δύο περιστατικά πτώσης μπαλκονιών, την ίδια μέρα μάλιστα στη Λεμεσό, δεν προκάλεσαν έκπληξη στις αρμόδιες αρχές, αλλά ήταν κάτι που αργά η γρήγορα θα συνέβαινε. Ο δήμος Λεμεσού, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη επιδιόρθωσης πολλών κτηρίων, τονίζοντας μάλιστα ότι σε αρκετές περιπτώσεις, λόγο και της άρνησης των ιδιοκτητών, προβαίνει σε επιδιορθώσεις με τα έξοδα να επιβαρύνουν τις δημοτικές αρχές.

Με αφορμή και τα δύο τελευταία περιστατικά, αύριο, δήμος Λεμεσού και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου με σκοπό την ενημέρωση για τις παραπέρα ενέργειες στις οποίες προτίθενται να κάνουν.