Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νομική Υπηρεσία

Στον Γενικό Εισαγγελέα αναμένεται να σταλεί ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά τον θάνατο του ειδικού αστυνομικού Μάριου Ηροδότου, τον Μάιο του 2020 στην Πάφο. Αυτό αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στο οποίο προσέφυγε η οικογένεια του εκλιπόντος η οποία αμφισβητεί το αρχικό πόρισμα της νεκροψίας, περί αυτοκτονίας.  

Το πόρισμα της θανατικής ανάκρισης  στη οποία στηρίχθηκε το δικαστήριο, αποκάλυψε η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Στο οποίο αναφέρεται ότι

Σύμφωνα με το πόρισμα της θανατικής ανάκρισης για τον ειδικό αστυνομικό Μάριο Ηροδότου ο οποίος απεβίωσε στις 19 Μαίου 2020 στην Πάφο, το Δικαστήριο αφού άκουσε τους μάρτυρες που κλήθηκαν και εξετάστηκαν ενώπιον του, δεν μπορεί να καταλήξει με τον απαιτούμενο βαθμό βεβαιότητας ότι ο θάνατος του συνιστούσε αυτοκτονία. Μάρτυρες παρουσιάστηκαν και από την πλευρά της οικογένειας, περιλαμβανομένου και του ιατροδικαστή που διόρισε, ο οποίος έθεσε τους προβληματισμούς τους αναφορικά με την ορθή διερεύνηση της υπόθεσης

Το Δικαστήριο για να καταλήξει στο πόρισμά του, αναφέρθηκε σε ζητήματα που δεν φαίνεται να απασχόλησαν την Αστυνομία κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης περιλαμβανομένων ζητημάτων για τη λειτουργία του όπλου και άλλες διαφορές που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες τεκμηρίων που λήφθηκαν από τη σκηνή.

Για το λόγο αυτό το Δικαστήριο έδωσε οδηγίες όπως ο φάκελος της υπόθεσης αποσταλεί και τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε να δώσει ο ίδιος οδηγίες για τυχόν ενέργειες που κρίνει απαραίτητες και αναγκαίες με βάση το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης.

Ο ειδικός αστυφύλακας είχε εντοπιστεί νεκρός στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην Πάφο, μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι.