Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στο επίκεντρο της συζήτησης για τα νομοσχέδια που αφορούν το νέο Επαγγελματικό Σχέδιο Συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, βρέθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα του Ταμείου και η αρμοδιότητα του Υπουργού Οικονομικών, να έχει τον τελευταίο λόγο για την επενδυτική πολιτική.

Τα πλείστα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν ανησυχίες και για τη δυνατότητα που του παρέχεται να διαφοροποιεί τις εισφορές.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε

Επίσης από τη σημερινή συζήτηση προέκυψε ξεκάθαρα πόση ανάγκη έχει η βελτίωση της επενδυτικής διαδικασίας που προβλέπεται από τις πρόνοιες αυτού του νομοσχεδίου. Φαίνεται ότι καταλήγουμε με συναίνεση, στην απάλειψη του δικαιώματος του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών, με διάταγμα, να διαφοροποιεί τις εισφορές των μελών

Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να συμφωνεί με τις προτάσεις και εισηγήσεις της Επιτροπής και την ερχόμενη Δευτέρα, δεσμεύτηκε να καταθέσει αναθεωρημένο συνταξιοδοτικό σχέδιο. 

Εκκρεμούν τα θέματα των συμβασιούχων υπαξιωματικών και της αποζημίωσης ή συμπερίληψης τους στο σχέδιο αυτών που μονιμοποιήθηκαν μετά το 2011, αλλά αφυπηρέτησαν πριν το 2021. 

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης δήλωσε πως

Εάν δεν καλυφθούν από την Κυβέρνηση θα υποβάλουμε τις απαραίτητες τροπολογίες ούτως ώστε να υπάρχει ένα σωστό και εύρυθμο συνταξιοδοτικό σχέδιο με τις κατάλληλες και σωστές αποδόσεις για τα μέλη του

Τα αναθεωρημένα νομοσχέδια αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων το Νοέμβριο για ψήφιση.