Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρός βροχές καταιγίδες

Αλλάζει άρδην ο καιρός από αύριο. Το καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν έφυγε για τα καλά, αφού ήδη από αυτή την βδομάδα που διανύουμε οι θερμοκρασίες έχουν πάρει την κατιούσα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσίας προβλέπει φθινοπωρινό τριήμερο με βροχές και καταιγίδες .

Με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθη Νικολαϊδη να δηλώνει πως

Το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες 3-4 ημέρες είναι σκηνικό το οποίο παραπέμπει σε βάθος Φθινοπώρου, καθώς αναμένεται ο καιρός γενικά κατά το τριήμερο, μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο τοπικών βροχών και Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, βροχές και τοπικές καταιγίδες

Περαιτέρω πτώση αναμένεται να καταγράψει και η θερμοκρασία από το Σάββατο, η οποία  δεν αποκλείεται να πέσει  και  κάτω από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.
 
Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη

Προς την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει πτώση έτσι ώστε να είναι σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Τη Δευτέρα παρόλο που θα έχουμε και πάλι βροχές, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Είναι ένα σκηνικό το οποίο τουλάχιστο για την περιοχή της Κύπρου παραπέμπει σε ήπιο καιρό

 Μετά  τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Στροβόλου ανακοίνωσε την αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για το τριήμερο,  στο πλαίσιο του Nicosia Book Fest.

Σύμφωνα με τον Δήμο Στροβόλου

Δυστυχώς μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό αποφασίσαμε να μετακινήσουμε το Φεστιβάλ Βιβλίου λόγω της πρόγνωσης του καιρού. Οι Παράλληλες Δράσεις που είναι προγραμματισμένες για τις 13-14 Οκτωβρίου στην κλειστή Αίθουσα ΣΠΗΛΙΕΣ στο Πάρκο Ακρόπολης, συμπεριλαμβανομένης της Επίσημης Έναρξης, θα πραγματοποιηθούν KANONIKA.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Στροβόλου, οι δράσεις στις Σκηνές και οι Εκθέτες βιβλίου που ήταν προγραμματισμένες στις 15-16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στις 22-23 Οκτωβρίου την ίδια ώρα.